Bu dönemde bebeğiniz ile bol bol konuşmalı, ona bol bol sarılmalısınız. Bebeğiniz bu dönemde taklit etmeye ve kavramaya çalışır. Anlamasa bile ona bazı şeyler açıklamalı ve her gün işe giderken döneceğinizi anlatmalı ve öpücüklerinizi bebeğinizden eksik etmemelisiniz.
Bebeğinizle artık dış çevreye açılabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, yeni canlıları keşfetmesine ve onlarla büyümesini sağlayabilirsiniz. En büyük bilinen yanlışlardan bir tanesi bebek olunca anne ve babanın da sosyal hayatının biteceği yönünde olan bu toplu kanıdır. Ancak bu tamamıyla gerçek dışıdır. Bebeğinizle sosyal aktivitelerinize devam ederken biraz zorluk çekebilirsiniz ancak bebeğinizle bir şeyler yapmak ve onun da bir şeyler öğrendiğini görmek kadar keyif verici bir şey yoktur. Uçuşan toplar ve balonlar alıp çocuğunuzun hareket etmesini sağlayabilir ve kemik sisteminin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Doğayı keşfedebilir, çimenlerde birlikte yatıp güneşin vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. Bebeğinizin banyolarını da keyifli hale getirmek adına su kayağı oyunu oynayabilir, suyu sevmesini sağlayabilirsiniz. Kısacası bebeğiniz için uygun koşulları yarattığınızda aslında bebek bakmanın çok da zor olmadığını keşfedeceksiniz.
İlk öne bebeğinize ses çıkaran oyuncağı gösterin, eline almasın, sallamasına, sıkmasına izin verin. Sonrasında bu oyuncağı havluya ya da ufak bir battaniyeye sarıp bebeğinizin önüne koyun ve bırakın oyuncağı battaniyenin içinden o çıkarsın. Daha sonra oyuncağı tekrar sarın fakat bu kez bebeğinizin önüne koymadan önce oyuncağın ses çıkarmasını sağlayın. Bu onun merak duygusunu tetikleyecek ve mutlu olmasını sağlayacaktır. İzin verin, o keşfetsin. Sonrasında bunu farklı oyuncaklar farklı sesler çıkararak deneyebilirsiniz. Eğer şu ana kadar bebeğinizden bir reaksiyon alamadıysanız son olarak battaniyeyi bir müzik çaların ya da eski bir teybin üzerine kapatmayı deneyin. Diğerleri işe yaramadıysa bu kesinlikle yarayacaktır. Bu oyunda dikkat etmeniz gereken tek nokta oyuncakların küçük parçaları olmamasıdır. Çocuğunuzun sağlığı tehlikeye atmak istemezsiniz.
Ayrıca unutulmamalıdır ki her çocuk farklıdır ve hepsinin gelişim hızı değişiklik gösterir. Eğer bebeğiniz henüz bu oyunu oynayabilecek gelişime ulaşmamışsa, bu sorun değildir. Birkaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz ve sonuçlar sizi şaşırtabilir.