1950’den beri faaliyet gösteren Anadolu Sofrası Nazilli’de hizmete girdi. Osmanlı mutfağını Nazillilerle buluşturan işletmede Türkiye’de tek olan Osmanlı Şerbeti ve 8 çeşit kuru fasulye ile dikkat çekiyor. Nazillilere yeni bir tat sunacak olan Anadolu Sofrasının açılış kurdelesini ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile işletme sahipleri kesti.
Altıntaş Mahallesinde hizmete giren Anadolu Sofrası’nın açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, İşadamı Nurettin Kırlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Kestane Cami İmam Hatibi İsmail Kızılay’ın açılış duasını yaptığı törende, Başkan Alıcık ile işletme sahipleri açılış kurdelesini kesti. Davetlilere işyerinin en iddialı yemeklerinden 8 çeşit kuru fasulye ve Osmanlı Şerbeti ikram edildi.
“İŞVERENİN YANINDAYIM”
Nazilli’de istihdam sağlayan işyerlerine manevi desteğini her zaman vereceğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “İşletme sahibi Sema Külhan, Nazilli’de yeni açtığı işyeri ile aş ve iş derdine çare olmak için büyük bir yükümlülüğün altına girdi. İnşallah Nazillililere Anadolu Sofrası’nı, Osmanlı Sofrası’nı iyi tanıtırlar. Çalıştırdıkları insanlar ile ekonomiye katkı sağlayacakları için teşekkür ediyorum. Kendilerine işlerinde bol kazançlar ve hayırlı işler diliyorum” dedi.
NAZİLLİLERE YENİ DAMAK TADI
1950 yılından bu yana hizmet veren Anadolu Sofrası’nı Nazilli’de açtıkları için mutlu olduğunu belirten İşletme sahiplerinden Sema Külhan; “Bodrum ve zemin olmak üzere iki kattan oluşan 250 metrekarelik alana sahip işyerimizde 100 kişiyi rahatlıkla ağırlayabiliyoruz. Bodrum katında şark köşeleri ve özel yemekli organizasyon yapılabilecek alan bulunurken, 10 personelin çalıştığı işyerimiz klimalıdır” dedi. Çorba, Kuru fasulye, Güveç, Pilav, Köfte, Döner ve İskender çeşitlerini farklı bir lezzet olarak Nazillilerle buluşturacaklarını ifade eden Külhan; “İşletmemizde 8 çeşit kuru fasulye yemeği, üç çeşit güveç, dört çeşit pilav, üç çeşit köfte, üç çeşit çorba, Osmanlı şerbeti, Nevşehir üzüm hoşafı, ballı yoğurt, incir tatlısı, fırında sütlaç, piyaz, nohut, yayık ayranı ve salata çeşitleri yer alıyor. Kuru Fasulye’de sade başta olmak üzere pastırmalı, sucuklu, etli, kaburgalı, kıymalı, ciğerli ve tavuklu kuru fasulye var. Güveçte ise Nevşehir güveci, Ciğer güveci ve Tavuk güveci, Köfte de İzmir köfte, Kiremitte köfte ve Sarımsaklı köfte, Pilav da Pirinç pilavı, Bulgur pilavı, Şehriye pilavı ve erişte pilavı var. Osmanlı mutfağından ise Osmanlı salatası, Osmanlı piyazı ve Osmanlı şerbeti menümüzde yer alıyor” dedi.
Türkiye’nin birçok bölgesinde Osmanlı şerbetinin 3-4 çeşitten yapıldığını söyleyen Külhan; “Anadolu Sofrası olarak Osmanlı şerbetini 8 çeşit baharattan yapıyoruz. Bizim yaptığımız bu şerbeti Osmanlı padişahları savaşa giderken yaptırırmış. Bu şerbette zencefil, karanfil, gül yaprağı, akide, nar yaprağı, kızılcık ve tarçın var. İçine direk şeker koymuyoruz fazla tatlı olmaz biz bu bunu akide şekeri ile yapıyoruz. Bu tür yapılan Osmanlı şerbeti Türkiye’de yok. Ayrıca bölgede biz özgü olan Üzüm hoşafında da iddialıyız. Hoşafı da tarçından, karanfilden Nevşehir pekmezinden ve Nevşehir üzümünden yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz