YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8. Fefkon Toplantısı

8. Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri Dekanlar Konseyi (FEFKON)...

8. Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri Dekanlar Konseyi (FEFKON) toplantısı Zonguldak’ta başladı.

İki gün sürecek olan 8. FEFKON toplantısı, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Dedeman Otel’de başladı. Toplantıya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, çok sayıda dekan ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu programda açılış konuşmasını BEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel yaptı. Fen-Edebiyat fakültelerinin önemine dikkat çeken Büyükgüzel, Fen-Edebiyat fakültelerinde öğretilen temel bilimlerin, bilim alanındaki araştırmalarda önem gördüğünü belirtti. Büyükgüzel, “Fen-Edebiyat fakültelerinin asıl görevleri temel bilimler alanında bilimsel araştırmalar yapıp, bilim adamı yetiştirmektir. Fen Edebiyat fakültelerinin bu kadar önemli işleri bulunmaktadır, öğretmen yetiştirmeye de yönelmiştir. Hem ilköğretim hem de ortaöğretim öğretmenleri yetiştirilmesinde temel bilimleri almaları ortaya konmuştur. Bunun da Fen edebiyat fakültelerinin gerekliliği belirtilmiştir. Pozitif ilimlerinin yayılması İstanbul Üniversitesi’nin açılışına kadar yayılmaktadır. Temel bilimlerle ayakları yere daha sağlam basan fakülteler haline gelmemiz gerekir. Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat fakülteleri mezunları için istihdamın yasal zorunluluk haline getirilmesi gerekebilir” diye konuştu.

Büyükgüzel, fakülte olarak attıkları adımın en iyisi olması ve rekabet sebebiyle kalite güvencesinin önemli bir gerçek olduğuna da dikkat çekti. Fen-Edebiyat fakültesi öğrencilerine seslenen Büyükgüzel, “Ümidinizi kırmayın. Hepiniz birer temel bilimci olarak ülkemize önemli katkılar vereceksiniz” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, “Öncelikle 8. bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok büyük bir katılım oldu. Dileğimiz buradan Fen-Edebiyat fakültelerinin mevcut durumlarını iyileştirecek çözüm önerilerinin konuşulacak olmasıdır. Bu toplantının gerçekleşmesindeki isteklerimizden dolayı tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HAYAT BİR SORUN ÇÖZME SÜRECİDİR”

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise önümüzdeki yıllarda yüksek öğrenimde çok mesafeler kat edileceğine dikkat çekti. Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat fakültelerinin sorunlarının ortak akıl ile çözüleceğini belirten Günay, “Bu toplantıyı kısa sürede büyük bir başarı ile organize eden başta BEÜ Rektörü olmak üzere emeği geçen herkese bütün katkı veren üniversite mensuplarına teşekkürlerimi bildirmek isterim. Canı yürekten misafirperverlik gösteriyorlar. Bülent Ecevit Üniversitesi ülkemizin kuzeybatı kıyısında adeta bir gemici feneri gibi ufkumuzu aydınlatmaya devam ediyor. coşku ve heyecan dolu rektörün gayretleri ve öncülüğünde Türk yükseköğretimine devam etmektedir. Burada bütün üniversitelerimizin de benzer başarılarına takdirle tanık olduğumuzu belirtmek isterim. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türk yüksek öğretiminde çok mesafeler kat edeceklerdir. Fen-Edebiyat fakültelerinin karşılaştığı sorunları analiz edip çözmek için burada toplandık. Ortak akılla sorunları çözmeye çalışacağız. Hayat bir sorun çözme sürecidir. Her zaman bir sorunla karşılaşırız. Sorunlar bitmiyor” şeklinde konuştu.

“BU TOPLANTI KONTENJAN BELİRLEMEK İÇİN ÖNEMLİ”

2008 yılından yaşanan gelişmelerle yüksek öğretimin kıymete bindiğin belirten Günay, şunları kaydetti:

“Mesele bu gün karşılaştığımız özellikle 2008 yılından bu yana Türk yüksek öğreniminde kontenjan artışı oldu. Yüksek öğretimi kıymete bindirdi. Akademisyenler çok değerli oldu. Bu arada bu tarz sorunlar da ortaya çıktı. Bu da doğal bir şeydir. Bir yerde gelişme oluyorsa, orada kaçınılmaz bazı sorunlar olacak. Bu da gelişmenin bir göstergesidir. Önümüzde bizim karşı karşıya olduğumuz 2013 yılında alacağımız öğrenciler, yani kontenjan belirleyeceğiz. Yol gösterecek bir sonuçlar çıkartabilir miyiz? Bu sorunun kaynağını doğru tespit etmek önemlidir. Sonra da nasıl çözümler geliştirebiliriz? Şu anda ve gelecek için. Bu konuda odaklanmamız gerekiyor. Bu aylarda kontenjan belirlemek gibi somut bir durumla karşı karşıyayız. Bu toplantıdaki sonuçlar kontenjan belirlemek için önemlidir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler