HABER

8 ilden 8 servet fışkırdı!

Türkiye'nin dört bir tarafından hazineler fışkırıyor.

8 ilden 8 servet fışkırdı!

Son yıllarda Türkiye'nin dört bir tarafından hazineler fışkırıyor. Öyle ki son 5 yılda toprağından servet fışkıran 8 ilimiz ön plana çıktı.

Adıyaman'da petrol bulundu!


Silifke'de kuru bamya altınla yarışa girdi. Söz konusu bölgede toplanan ve kurutularak satılan çiçek kuru bamyanın kilosu 150 TL’ye satılıyor.


Çeyrek altın ise hali hazırda 135-136 liradan satılıyor.


Topraktan 'siyah elmas' fışkırdı!


Dünyada "siyah elmas" olarak bilinen, 6 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan ve kilosu 100 ile 3 bin Euro arasında değişen trüf mantarı için pilot bölge seçilen Denizli'de, Türkiye'nin ilk trüf mantarı ormanının yetiştirildiği Cankurtaran bölgesinde Avrupa'dan ve ABD'den gelen mantar uzmanları arama yaptı.


Yurtdışında bu mantarın fiyatı en az 300 Euro civarında. Bazı çeşitleri 3 bin 500 Euro civarında alıcı buluyor.


Dünyada bitiyor ama yüzde 70'i bizim elimizde...


Dünya genelinde sadece İtalya, Yunanistan ve Türkiye’de bulunan ponza, diğer iki ülkede bitme noktasına geldi.


Türkiye’de ise Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Erciyes ve Bitlis’te bulunan ponzanın rezervinin yüzde 70’lik bölümü Bitlis’te.


Yeraltından servet çıktı!


Türkiye'de altın üretiminin 33 tona çıkması bekleniyor.


Türkiye'de 2012 yılında yer altından 1.7 milyar dolar değerinde tam 29.5 ton altın çıkarıldı. Altın madenciliğinin başladığı 2001 yılından bugüne kadar Türkiye'de üretilen altın miktarı ise 136 tonu geçti.


Karadeniz'de servet bulduk


Karadeniz’de geleceğin yakıtı olarak tanımlanan metanhidrat bulundu.


Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu madenin bugünkü teknolojiyle çıkarılmasının çok pahalı olduğunu ifade etti.


Ordu'da uranyum çıktı!


Ordu’nun sahillerindeki kumlarda stratejik önem taşıyan nadir toprak elementleri (NTE) sınıfından demir mineraliyle uranyum olduğu ortaya çıktı.


Efirli’deki sahil kumları içerisinde yaklaşık 8 milyon ton, Ünye’nin batısındaki kumsallar içinde yaklaşık 36 milyon ton manyetit rezervi tespit edildi. Yine sahil kumları içinde titanomanyetit ve NTE sınıfından monazit minerali keşfedildi.


Türkiye'nin altında hazine yatıyor!


Dünyada geleceğin enerji kaynağı olarak bilinen ve "yanan buz" olarak da tabir edilen metan hidrat dünyada ilk kez Karadeniz'de 1974 yılında Sovyet bilim insanları tarafından tespit edildi.


1 metreküpünden 164 metreküp doğalgaz sağlanabilen metan hidratın, dünya fosil yakıt kaynaklarının yüzde 53'ünü oluşturuyor.

En Çok Aranan Haberler