YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

89 Yaşındaki Mehmet İnanç, 55 Yıldır Uyumadığını Söylüyor

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, Sültüce Mahallesi'nde oturan Mehmet İnanç, uzun yıllar Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'de "Doktorlar da benim durumuma

89 Yaşındaki Mehmet İnanç, 55 Yıldır Uyumadığını Söylüyor

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, Sültüce Mahallesi'nde oturan Mehmet İnanç, uzun yıllar Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'de "Doktorlar da benim durumuma şaşırdı. Eskişehir'in yanı sıra İstanbul'a da gittim. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tetkikler yapıldı, tedaviler uygulandı ancak bir sonuç elde edilemedi. Tetkikler sırasında uyuyamadığımı belirlemek isteyen doktor ve hemşirelerin kendileri uyudu. Bana önerilen her yolu denedim. Hipnozdan tıbbi tedavilere kadar her şey uygulandı, ancak uyuyamama sorunuma çözüm bulunamadı."
Daha önce uykusunun çok ağır olduğunu anlatan Mehmet İnanç, uykusuzluk durumunu ilk yıllarda kabullenemediğini ancak daha sonra uykusuz kalmaya alıştığını ve bunu 'Allah'ın bir lütfu' olarak gördüğünü ifade eden İnanç, şöyle devam etti:
"Uyumuyorum ama sağlığım yerindeydi. Uykusuz kalmanın avantajlarını kullanmaya başladım. Zaman diye bir sıkıntım yoktu. Tüm işlerimi yapabiliyorum. Geceleri vakit geçirmek için kütüphanemdeki kitapları okuyorum, gazete okuyorum, bulmaca çözüyorum. Evimin altına kurduğum atölyede mobilya tamirleri yapıyorum. Tığlarla bere ve çorap örüyorum. Ördüklerimi de arkadaşlarıma, akrabalarıma hediye ediyorum."
Geçen ay katıldığı bir yakının cenazesinde yere düştüğünü ve sağ ağağında kırıklar oluştuğunu anlatan İnanç, "Hastanede belimden aşağısını uyuşturup ayağımı ameliyat ettiler. Operasyon sırasında kendimdeydim ve doktorlarla sürekli konuşuyordum. Şu an sağlığım iyi" diye konuştu.
PROF. DR. ÖZDEMİR: GÖZÜ AÇIKKEN UYURLAR
Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir, bazı kişilerin gözü açıkken uyuduğunu söyledi. Beynin şarj olması için uykunun çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gazi Özdemir, şunları söyledi:
"Bir kişi uzun süredir uyumuyorum dese bile mutlaka gözü açıkken de uyur. O onun farkında değildir. İnsanların yüzde 99'un üzerindekiler gözü kapalı uyurlar. Bazı insanlar da gözü açık uyurlar. 60 yaşından sonra insanların normal 7-8 saatlik uyku ihtiyacı daralmaya başlar. Daha az yoruldukları, daha az enerji harcadıkları için, daha az elektrik sarf ettiklerinden şarj ihtiyacı azalıyor. O kişi 7-8 saat uyuması gerekirken 2-3 saat uyumaya başlar. 60 yaşından sonra kişiler az uyumaya başladıklarında kendisini 'ben uyumuyorum' diye etrafında tanımlamaya başlar. Daha az uykuyu eskisi ile kıyaslıyor. Uykusuz kaldığını düşünüyor. Bazı insanlar kısa süreliğine uykuya daldıklarını hissederler. Ancak bu sürenin farkında değillerdir. Gün içerisindeki bu kısa süreli uykuya dalmaları ve fazla bir enerji de harcamadıklarından dolayı gece uyumasına ihtiyaç bırakmayabilir.Kişinin bilinci yerinde, herhangi bir psikolojik rahatsızlığı yok ve hiç uyumadığını da söylüyorsa o kişinin gündüz otururken gözleri açık uykuya dalma halleri mevcut olabilir. Onun şikayeti gece uyumamaktır. Gündüz kestiriyordur. Gün içerisinde 5'er 10'ar dakika dalmalar uykusuzluğunu gideriyor olabilir."

89 Yaşındaki Mehmet İnanç, 55 Yıldır Uyumadığını Söylüyor

89 Yaşındaki Mehmet İnanç, 55 Yıldır Uyumadığını Söylüyor89 Yaşındaki Mehmet İnanç, 55 Yıldır Uyumadığını Söylüyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler