YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

91. İEF kapsamında düzenlenen İzmir İş Günleri başladı

91. İEF kapsamında düzenlenen İzmir İş Günleri başladı

İZMİR (AA) - Bu yıl 91. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında 8'incisi düzenlenen İzmir İş Günleri organizasyonu, çok sayıda ülkeden bakanlık düzeyinde konuşmacıların katılımıyla başladı.

Ticaret Bakanlığı himayesinde bu yıl çevrim içi olarak "Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması" temasıyla düzenlenen İzmir İş Günleri etkinliğinde, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanı sıra Azerbaycan, Macaristan, Endonezya, Kırgızistan, Meksika, Moldova, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Şili ve İtalya'dan bakanlık düzeyinde temsilciler konuşma gerçekleştirdi.

Oturumun açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tarım ve gıda ihracatı açısından avantajlı konumda bulunan Türkiye'nin bunu sürdürebilmesinin etkin bir tedarik zincirini kurmasıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in her zaman hareketli bir ticaret merkezi olduğunu söyleyen Köşger, İzmir'de yaklaşık 329 bin hektar tarım arazisinin bulunduğunu kaydetti.

Köşger, Ege Bölgesi'nin iç kısımlarında yetişen tarım ve gıda ürünlerinin ithalat ya da ihracat işlemlerinin İzmir Limanı'ndan kolaylıkla yapılabildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Tarım ve gıda tedarikinin önemi, en çok geçtiğimiz pandemi döneminde hissedilmiş ve tüm dünyada bu alanın çok iyi yönetilmesi ve geliştirilmesi gerekliliği bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Nitekim geçtiğimiz yıllara bakıldığında pandemi döneminde arz talep dengesinin sarsılmasına yetersiz üretim ya da kıtlık değil, üretilen ürüne erişimin riske girmesi ve belirsizliği neden olmuştur."

- Terra Madre Fuarı'na ev sahipliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 2015'ten itibaren İzmir Enternasyonal Fuarı ile düzenlenen İzmir İş Günleri'nin dünyanın farklı ülke iş insanlarıyla Türkiye'deki yatırımcılar arasındaki bağı güçlendirdiğini söyledi.

İzmir'in gelişimi için çeşitli stratejiler uygulamaya gayret ettiklerini belirten Soyer, "Bunların başında 'başka bir tarım mümkün' vizyonuyla oluşturduğumuz İzmir tarımı geliyor. Çünkü İzmir tarımı, kuraklık ve yoksullukla aynı anda mücadele etmemizin aracı. Dünyanın en büyük gıda buluşmalarından biri olan Terra Madre Fuarı'na İzmir'de ev sahipliği yapmamız 'başka bir tarım mümkün' vizyonumuzun sonucu." dedi.

Soyer, geleceğin dünyasının kentler tarafından şekillendirileceğini belirterek, "İşte bu inançla ve tüm bu değerlerle büyüyen, gelişen İzmir'in tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemize, dahası dünyaya ilham vereceğine tüm kalbimle inanıyorum." diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından konuk ülkelerden temsilcilerinin katılımıyla "Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması" oturumu düzenlendi.

İzmir İş Günleri'nde yarına kadar toplam 6 oturum gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler