Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"na başvurular yarın başlıyor.
Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı arasında protokol imzalanmıştı.
Protokol kapsamında düzenlenen savaş muhabirliği eğitimi programına başvurular, 28 Nisan-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak.
Herkese açık olan programa, basın yayın organlarında çalışan gazeteciler, bireysel olarak başvurabilecekleri gibi, kurum olarak katılım olabilecek.
Başvurular değerlendirildikten sonra, 14-20 Mayıs tarihlerinde mülakat yapılacak. Akademiye kayıt yaptıracaklar ise 28 Mayıs'ta ilan edilecek.
İki dönem halinde yapılacak programda, 1. dönem savaş muhabirliği eğitimi 4 Haziran-15 Haziran 2012, 2. dönem eğitimi ise 18-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.
-TSK'nın yetişmiş personeli de eğitim kadrosunda-
Polis Akademisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetişmiş personelinin de aralarında bulunduğu uzman eğitim kadrosu, kursiyerlere, "Savaş Hukuku", "Savaş Teorisi ve Terminolojisi", "Kimyasal ve Biyolojik Saldırılar", "Harita ve Rota Belirleme", "Savaşta Hayatta Kalmak" gibi 25 ders başlığında, 42 saat pratik olmak üzere toplamda 82 saat eğitim verecek.
Programa katılacaklara verilecek dersler şunlar:
"Savaş, haber,fotoğraf ve görsel haber örnekleri, savaş foto muhabirliği, savaş muhabirliği, savaş kameramanlığı, beden dili, olağanüstü durumlarda medya yönetimi, yayın ilkeleri, ilk yardım, yaralanmalar, yanıklar, yakın savunma, terör ve terörizm, haber konusu olarak terör olayları, sığınmacılar mülteci kampları, teknoloji ve bilgi iletim güvenliği, toplumsal olaylar, suda hayatta kalma imkanları, patlayıcılar, mayın ve bubi tuzakları ve tehlikeli alanlar, silah balistik, adam kaçırma rehin alma, kontrol noktaları, kişisel güvenlik teorik/alan, savaşta hayatta kalma teorik/alan, araç güvenliği, ikna stratejileri, savaş teorisi/terminolojisi, savaş hukuku, NBC saldırıları, hava ve deniz operasyonları, rota belirleme ve harita okuma, propaganda stratejileri"
-Gerçek mühimmat kullanılacak-
Söz konusu programda, uygulamalı dersler kapsamında gerçek bomba, gerçek silahlar kullanılacak. Çevik kuvvet ekibi, toplumsal olaylara müdahale eğitiminde, sis bombası patlatacak ve biber gazı kullanacak.
Katılımcılar, araç güvenliği dersinde de 8 saat ileri sürüş teknikleri eğitimi alacak. Profesyonel dalgıçlar da kursiyerlere suda hayatta kalma eğitimi verecek.
Eğitimlerde başarı gösterenlere "Başarı Belgesi", diğer katılımcılara ise "Katılım Belgesi" verilecek. Teorik ve pratik ağırlıklı dersler, Ankara'da Polis Akademisi ve Anadolu Ajansı'nın eğitim salonu ve alanlarında verilecek.
-Başvuru Şartları-
Anadolu Ajansı 1. ve 2. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı için başvuru sahiplerinde ise 18-40 yaş aralığında olmak, kronik ve bedensel rahatsızlığı bulunmamak, en az lise mezunu olmak, sürücü belgesine sahip olmak şartı aranırken, kurumsal başvurularda yetkili imza şartı aranacak.
Başvuruda bulunmak isteyenlerden, diploma fotokopisi, adli sicil belgesi, heyet raporu, son bir ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf, eğitim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu istenecek.
Adaylardan sertifika programı boyunca eğitim, konaklama, yemek, kırtasiye ve organizasyon ücreti olarak da 5 bin lira alınacak.
Adaylar, başvurularını ise www.aa.com.tr adresindeki formu doldurarak yapabilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz