Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Türkiye’deki belediyeler sosyal belediyeciliğe önem verdikleri için krizi hafif atlattık. Kriz kendi ülkemizde olabileceği gibi farklı ülkelerde de olabilir. Krize yerel yöneticiler her an hazır olmalıdır" dedi.
Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından düzenlenen 'AB Krizine Karşı Sosyal Belediyecilik' adlı sempozyum, dün Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de, belediyeler arasındaki işbirliğinin, uluslararası işbirliğine katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, sempozyumda yapılacak çalışmaların bu anlamda önem taşıdığını söyledi. Sosyal belediyecilik alanında son 10 yılda önemli gelişmeler yaşandığını, bütçeden belediyelere ayrılan payın 5 kat artırıldığını vurgulayan Türel, Başbakan Erdoğan'ın bu gelişmede önemli rol oynadığını bildirdi.
NALAS Başkanı ve Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, toplantıyla ülkeler arasındaki diyaloğa şehirlerin de katkı sağlamasının amaçlandığını belirtti.
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, sağlıklı kentler tesis edilebilmesi için alt ve üst yapı hizmetlerinin kusursuz sunulmasının yeterli olmadığını, sosyal projelerin de bu hizmetlerle birlikte yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.
Sempozyumda Keçiören Belediyesi'nin sosyal belediyecilik faaliyetlerini hakkında bilgiler
veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye denildiğinde ilk akla gelenin alt ve üst yapı hizmetleri olduğunu belirterek, "Ancak son yıllarda sosyal belediyecilik esas yarış alanı haline geldi. Belediye sadece asfalt, yol, kaldırım çalışmalarından ibaret değildir. İnsana yönelik çalışmalar da yapmamız gerekiyor. Sizleri Ankara’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Başkan Ak, 'Dört Dörtlük Keçiören, Dört Dörtlük Sosyal Belediyecilik' adlı bir sunum da yaptı. Tüm konferansların ve sempozyumların amacının bilgi paylaşımı olduğuna işaret eden Ak, "Sosyal belediyecilik denildiğinde birçok konu geliyor. Sağlık, eğitim, kültür çalışmaları gibi. Bugün Yıldırım, Belgrad ve Güzelyurt belediyelerinin hizmetlerinden biz örnek alırız, onlar da bizlerden örnek alır. Böylece bilgi paylaşımı yaparız. Türkiye’deki belediyeler sosyal belediyeciliğe önem verdikleri için krizi hafif atlattık. Kriz kendi ülkemizde olabileceği gibi farklı ülkelerde de olabilir. Krize yerel yöneticiler her an hazır olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Keçiören Belediyesi olarak Van depreminde mağdur olan vatandaşlara ve Suriye'de zor durumda kalmış insanlara yardım gönderdiklerini söyleyen Ak, "Yerel yönetimler sadece kendi coğrafyalarına sıkışıp kalmamalıdır. Kardeş belediye uygulamasıyla farklı ülkelerdeki belediyeler ile işbirliği içindeyiz ve yapılan kampanyalara destek veriyoruz. Tecrübelerimizin paylaşılması, örnek alınması açılarından bu tür çalışmalar çok önemlidir" diye konuştu.
SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ
Başkan Ak, sunumunda Keçiören Belediyesi'nin Kadın Sığınma Evleri, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik çalışmaları, Engelli Danışma Merkezi, engelli çocuklara yönelik Engelli Gündüz Misafirhanesi, Keçiören Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), yaşlılar için Bakım Merkezi, Huzurevi, Ev Asistanlığı Kursu, Sosyal Paylaşım Mağazası, Temiz Evler, Gülen Yüzler projesi vb. faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Şu ana kadar 50 bin Keçiörenli’nin günlük sıcak yemek ihtiyacının karşılandığını ifade eden Ak, 'İsraf etme, ihya et' kampanyası ile ihtiyaç fazlası eşyaları olan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü kurduklarını da belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz