YURTHABER

Çankırı
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB Müşaviri Bekleviç: Strateji Konuşulmaz, Uygulanır

Avrupa Birliği (AB) Müşaviri Tuna Bekleviç, bir dizi temasta bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Önce Çankırı...

Avrupa Birliği (AB) Müşaviri Tuna Bekleviç, bir dizi temasta bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Önce Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı makamında ziyaret ederek, AB projeleri hakkında bilgi aldı. Özcan, şu ana kadar altı tane projelerinin kabul gördüğünü, mesleki ve teknik eğitimin kalitelileştirilmesi hususunda ciddi bir projenin ön teklifini verdiklerini ve heyecanla sonucunu bekledilerini söyledi.

Daha sonra Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD)'ne geçen Müşavir Bekleviç, işadamlarından şehir hakkında bilgi aldı. ÇESİAD Başkanı Burak Kırıker, Çankırı'nın yanlış yerde kurulduğunu, ciddi manada konut sıkıntısı olduğunu, bunun da TOKİ vasıtasıyla giderilebileceğini söyledi. Kırıker, kalifiye eleman sıkıntısı da çektiklerini ifade ederek, devletin bir an önce önlem alması gerektiğini belirtti.

AB Müşaviri Bekleviç, ardından Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileriyle biraraya geldi. Öğrencilere AB hakkında ayrıntılı bilgiler veren Bekleviç, 1980 yılına kadar Türkiye ile AB üyesi ülkeler arasında vize sıkıntısı olmadığını, 12 Eylül askerî darbesinden sonra gündeme geldiğini ifade etti. Türkiye güçlendikçe AB üyesi ülkelerin kendilerinin gelerek vize uygulamasını kaldırmayı teklif edeceklerini vurgulayan Bekleviç, "Strateji konuşulmaz, uygulanır.'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceği sözünü verirken gençlere güvendiğini belirten Tuna Bekleviç, Ulusal Ajans'ı iyi takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. AB programları kapsamında 2011 ylında Avrupa'ya eğitim için 43 bin öğrenci gönderdiklerini, bu yıl ise hedeflerinin 50 bini geçmek olduğunu söyledi.

Programın sonunda Müşavir Tuna Bekleviç ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler