YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Turner, ETSO'yu Ziyaret Etti

 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri müzakereleriyle ilgili bilgi verdi. Türkiye Amerika arasındaki ilişkilerin daha ziyade savunma alanında geliştiğine dikkati çeken Turner, "Dolayısıyla önceleri ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine pek vurgu yapılmıyordu. Başkan Obama seçildikten sonra ilk ziyaret ettiği ülke Türkiye oldu. Buraya geldiğinde Meclis'te yaptığı konuşmada, savunma alanında yaptığımız işbirliğini aynı şekilde ekonomik alanda da yapmamız gerekiyor ancak halen o noktada olmadığımızı çok açıkça belirtmek istiyorum. Bugün burada olmamızın sebeplerinden birisi de tam da budur. Yani ekonomik işbirliği alanlarını tespit etmek bu yönde adımlar atmak arzusundayız" diye konuştu. Yücelik de 20. yüzyıl sonlarından itibaren yoğunlaşan dünya ticaretini serbestleştirme hedefi, serbest piyasa ekonomisi anlayışının ve rekabetçilik fikrinin ağırlık kazanmasının ülkelerin ekonomik açıdan bütünleşmeye yönelmesine yol açtığını belirterek, şunları söyledi: "Dünya ticaret örgütü kapsamında yürütülen çok taraflı ticaret görüşmelerinin uluslararası ticaretin serbestleştirilmesi konusunda hedeflenen katkıyı sağlayamaması ile hızlanan bu sürecin, AB ile ABD arasında müzakerelerine başlanan ticaret ve yatırım ortaklığı girişimi ile yeni bir boyut kazanacağını ve uluslar arası ticaretin önünü açacağını düşünmekteyiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler