Demirkaya, ABD'nin dünyaca ünlü dev şirketlerini sanayi casuslarına karşı koruyor, casuslarla başı derde giren şirketlerin de kurtarıcısı oluyor.
20 yıl polis şefi olarak görev yaptığı New York Emniyet Müdürlüğü'nde, "polislerin polisi" olarak da isim yapan Demirkaya, polis teşkilatı içerisinde sahip olduğu süper yetkilerle suç işleyen, yasa dışı işlere karışan, mafya ile bağlantısı olan polisleri rütbe ve görevine bakılmaksızın takibe alarak, suçlu bulduklarını adalete teslim etmesiyle tanınmıştı. Düzenlediği operasyonlarla yasa dışı işlere karışan kötü polisleri adalete teslim eden Demirkaya, bu konudaki başarılarından dolayı, New York emniyet müdürlüğü tarafından defalarca ödüllendirilmişti.
Geçtiğimiz yıl New York Emniyet Müdürlüğü'nden emekli olan Demirkaya'nın Cyber Diligence isimli şirketi ise ABD'deki büyük şirketlerin bir anda gözdesi oldu. Demirkaya ve dedektiflerden oluşan ekibi şimdi de ABD'deki büyük şirketleri sanayi casuslarına karşı koruyor. Demirkaya'nın, daha önce yanında çalışan dedektiflerden oluşturduğu ekip dünyanın neresinde olursa olsun sanayi casuslarını düzenlediği gizli operasyonlarla bulup adalete teslim ediyor.
-SANAYİ CASUSLUĞUNUN ABD'DEKİ ZARARI -
Demirkaya, ANKA muhabirine sanayi casusluğunun günümüzde geldiği aşamayı değerlendirdi ve Avrupa'da yaptıkları bir operasyonun detaylarını açıkladı. Demirkaya, ABD yasalarına göre görevli olduğu sürece emniyetin bilgisi dahilinde ikinci bir iş yapma hakkı olduğunu belirterek, "Ben de bilişim suçları ve yüksek teknoloji suçlarını araştıran şirketimi ilk kez 1995 yılında kurdum, 2004 yılında ise anonim şirket haline getirdim. Emniyet müdürlüğündeki görevim nedeniyle uzun bir süre kendi işimi part time yürütmek zorunda kaldım, ancak geçen yıl emekliye ayrıldıktan sonra kendi işime daha fazla ağırlık vermeye başladım. Yanımda çalışanların hepsi benim yetiştirdiğim dedektifler ya da hala bir New York Polis Teşkilatı teknoloji suçları araştırma departmanında çalışan, hala aktif amirler de yanımda çalışmakta. Bu yapımızla, ABD'deki büyük şirketlerin çok güvendiği bir kurum haline geldik" dedi.
Sanayi casusluğunun birçok ülkeyi aşırı zarara soktuğunu söyleyen Demirkaya, "Amerikan makamlarının bu konuda saptadıkları en son rakam 2004 senesi verilerine göre tam 238 milyar dolar, bu rakam sadece sanayi casuslarının Amerikan ekonomisine verdiği zarar. 2007 yılında henüz bir rakam belirlenmedi ama bu rakam yarım trilyon dolara kadar çıkmış olabilir. Her sene Amerika'da casusluk yapmak için de kullanılan araç gereç, böcek veya dinleme cihazları için harcanan paranın tutarı 200 milyon dolar civarında. Satın alınan bu ekipmanların çoğu da sanayi casusluğu için kullanılıyor" diye konuştu.
-NETWORK'E AÇILAN BİR E MAIL İLE İZLİYORUZ-
Demirkaya, sanayi casuslarına karşı gizli kalması gereken ve anlatamayacağı birçok ayrı yöntemle savaştıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Network'te sadece bir kişinin bizim gönderdiğimiz bir e-maili açması bize yeter. Düşünün ki bir kaç yüz çalışanın olduğu bir şirket sadece biri açarsa biz içerideyiz, o network'e bağlı tüm bilgisayarların her yaptığı işlemi takip etme imkanımız oluyor böylece. Daha sonra da operasyona içerden devam edip bu yapılan işlemleri kayda alıp görüntülerini ve fotoğraflarını kaydediyoruz. Bu teknik bir çok şirkette var tabi ama tabi bizim bu konuda da lider olmamız, tabi ki eski veya yeni polislerin çalıştığı bir şirket olmamız önemli. Bir çok şirket hackerları kullanmaya çalışıyor, bu tür işlerde hackerlara ne derece güvenebilirsiniz? Eski bir seri katili New York emniyet müdürü yapabilir misiniz? Tabi ki biz yıllardır hackerları yakalayan kişiler olarak onların neler yaptığını çok iyi biliyor ve ona göre çalışıyoruz"