İftarda birden yüklenmeyin
İftarda birden çok fazla yemek yememek gerekir. 22:30’a kadar ara öğünlerle karnınızı doyurun. Çünkü aniden yaşanan mide gerginliği, hem tansiyonun yükselmesine neden olur.
İftarda salam, sosis gibi ürünler yemeyin
Şarkuteri ürünleri olarak belirlenen ürünlerden uzak durmaya çalışın bu ürünler hem geçici tokluk sağlayacak hem de sizi daha çok susatacaktır.
Tatlı yerine meyve tüketin
Haftada 2-3 kez sütlü tatlı tüketebilirsiniz ancak tatlı sizi kısa vadede tokluk hissi yaratacağı için çabuk acıkabilirsiniz bunun yerine aralıklarla bir porsiyon meyve tüketin.
Yemek seçerken çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçınmak gerekir
Bunların yerine hazmı kolay, mide-bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen lif içeriği yüksek sebze, meyve ve esmer ekmek tercih edilmelidir.
Bol bol su için
Susuzluk hissi açlık hissiyle karışabilen bir durumdur. Ve vücut susuz kaldığında beyne açlık sinyalleri gönderir.
Kızartmalardan uzak durmaya çalışın
Bunun yerine sizi uzun süre tok tutacak karbonhidrata veya proteine yönelebilirsiniz. Patates veya sebze kızartmaları enerjiye dönüşmeyeceği için tokluk hissi yaratmayacaktır. Bunun yerine köfte ya da makarna gibi yiyecekler tercih etmelisiniz.
Muhakkak sahur yapın
Ramazanın en güzel yönlerinden birisi de sahurdur. Uzmanlar sahura kalkmadan tutulan orucun son derece tehlikeli olduğunu söylüyor.