HABER

Adana bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Adana'da bayram namazı saat kaçta kılınacak merak ediliyor. Mübarek Kurban Bayramı namazı yarın sabah Kurban Bayramı namazı huşu içinde cemaatle eda edilecek. Bayram namazı senede iki kez cemaatle kılınan vacib bir namazdır. Senede iki kere olması hususiyetiyle bu önemli ibadeti kaçırmamak için bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Adana ve ilçelerine ait bayram namazı saatleri, diyanetin verilerine göre haberimizde. İşte Adana bayram namazı saati...

Adana bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Adana'da bayram namazı heyecanı var. Yarın kılınacak Kurban Bayramı namazı için camiler temizlendi, kokular döküldü, sabah saatlerinde gelecek cemaatini bekliyor. Bayram namazı senede iki kere, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere, cemaatle idrak edilen vacib bir namazdır. Bu yüzden namazı kaçırmak istemeyen Adanalılar, bayram namazı saati kaçta merak ediyorlar. Peki Adana'da bayram namazı saati kaçta? İşte diyanetin verilerine göre Adana ve ilçelerinin bayram namazı saatleri...

ADANA'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Bayram namazı saati, güneşin doğuşundan yaklaşık 30-40 dakika sonra olarak ifade edilir. Bu vakit için güneşin ufuktan bir mızrak boyu kadar yükselmesi olarak tabir edilir. Peki Adana'da bayram namazı saat kaçta? İşte Adana ve ilçelerinin bayram namazı saatleri...

Adana
Merkez: 06.48
Aladağ: 06.47
Ceyhan: 06.46
Çukurova: 06.47
Feke: 06.45
İmamoğlu: 06.46
Karaısalı: 06.49
Karataş: 06.48
Kozan: 06.46
Pozantı: 06.50
Saimbeyli: 06.44
Tufanbeyli: 06.44
Yumurtalık: 06.46

BAYRAM NAMAZI NEDİR? BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı, Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı'nın ilk günü güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır.

Bayram namazına, allahuekber "Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan (Ramazan veya Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama." denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve "Sübhaneke" duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır.

Ardından 2. rek'âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılarak namaz bitirilir.

Sonra, imam minber'e çıkarak "Bayram hutbesi" ni okur. Sonra, dua edilir.

Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için "iki salla bir bağla üç salla bir yat" şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır.

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR?
Bayram günü okunan tekbîr'e "Teşrik Tekbîri" denir. Kurban Bayramı'nda, Arefe günü Sabah namazından başlamak üzere, Bayram'ın 4. günü İkindi namazına kadar (İkindi de dahil) her farz namazın sonunda bir defa Teşrik Tekbîri" okunması vâcib'dir.

"Allahû Ekber, Allahû Ekber; lâ ilâhe İllAllahu v'Allâhu Ekber, Allâhu Ekber ve lillâhî-l-hamd."

En Çok Aranan Haberler