YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da sahte para operasyonu

Adana'da, siyah renkli kartonları özel solüsyonlardan geçirip, paraya dönüştürdüklerini söyleyerek dolandırıcılık yapmaya çalışan yabancı uyruklu 3 kişi yakalandı.

Adana'da sahte para operasyonu

Adnan Menderes Bulvarı'nda restoran işleten, adı açıklanmayan bir kişi, "Yabancı 3 müşterim elinde çok miktardaki parayı satmak istiyor" diyerek polisi aradı. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, Fildişi Sahilleri vatandaşı olan Fransız pasaportu taşıyan Joseph Desire Bany (36) ve Joel Lionel Gramond (28) ile 2.5 yıldır İstanbul'da yaşadığı için Türkçe'yi güzel konuşan tercümanları Ugandalı İdriss Demboue'yi (20) gözaltına aldı. Şüphelilerin yanlarından ayırmadıkları 2 çantada ve kaldıkları otelde para destesi görünümünde kesilmiş siyah kartonlar, pamuklar, içeriği henüz belirlenemeyen sıvı kimyasal maddeler ele geçirildi. Dolandırıcıların, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde 'şehir efsanesi' olarak konuşulan 'kara parayı beyazlatmak' yöntemini kullandıkları anlaşıldı.

'PETROL BAKANI'NIN YEĞENİYİM' İddiaya göre, Adana'daki kurbanlarıyla samimiyet kurmak için 3 gün çaba harcayan dolandırıcılardan Joseph Desire Bany, kendisini Fildişi Sahilleri'nin petrol bakanının yeğeni olarak tanıttı. İsyan yaşanan ülkesine ABD'den insani yardım olarak gönderilen paranın amcasından kendisine ulaştığını söyleyen Bany, Türkiye'de restoranlar zinciri açmayı planladıklarını belirterek, Adana'da av olarak seçtiği restoran sahibine ortaklık teklifinde bulundu. 7 milyon euro karşılığı 130 bin euro istenmesinden şüphelenen restoran işletmecisi polise haber verince olay ortaya çıktı.

SINIRDIŞI EDİLECEKLER Türk polisinin bu güne kadar 3 kez karşılaştığı dolandırıcılık yönteminin şüphelileri emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Dolandırıcılığa teşebbüs suçlamasıyla savcı karşısına çıkartılan şüpheliler serbest bırakılıp, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İstanbul'a uçakla geldikleri anlaşılan şüphelilerin İstanbul'dan yanlarına tercüman aldıkları, Adana'ya gelmeden önce 3 ayrı şehirde daha, aynı şekilde dolandırıcılık yaptıkları öne sürüldü.

DOLANDIRICILIK NASIL YAPILIYOR? Üzeri yapıştırıcı ve ayakkabı boyasıyla kaplanmış, sahte olmayan 200 euro ve 100 dolarlık banknotlar, sahte paraların üzerine konuluyor. Gerçek olan bu paralar, kimyasal solüsyonlara batırılarak üzerindeki boyadan arındırılıyor. Gözlerine kestirdikleri avlarına parayı elden çıkartmak istediklerini, TL'ye ihtiyaçlarını olduğunu bildirip, piyasadan düşük fiyatla dövizi bozdurabileceklerini söylüyor. İstedikleri parayı aldıktan sonra sahte para basılı kartonlarla, onun üzerindeki boyayı temizleyeceğini söyledikleri solüsyonu veren dolandırıcılar ortalıktan kayboluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler