YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adanalı Çiftçiler ELİDAŞ’ı Ziyaret Etti

Çukurova bölgesinin en büyük çiftçi kuruluşlarından Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu...

Adanalı Çiftçiler ELİDAŞ’ı Ziyaret Etti

Çukurova bölgesinin en büyük çiftçi kuruluşlarından Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkan Yardımcısı, Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) ve Ege Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ü ziyaret etti. İzmir Tarım Grubu ile birlikte yaptıkları organizasyon kapsamında İzmir’e gelerek tarımla ilgili kuruluşları ziyaret eden Adana Çiftçiler Birliği, ELİDAŞ ve UPK'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarete, İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve grup üyeleri de katıldı.

Birlik Başkanı Homurlu, 1930 yılında kurulan güçlü ve prestijli bir sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, “Özellikle yakında faaliyete başlayacak ELİDAŞ’ın sistemi hakkında bilgi almak, yakından takip ettiğimiz ve üyesi olduğumuz UPK’nin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacındayız.” dedi. Adanalı çiftçileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Kocagöz de ELİDAŞ hakkında bilgi verdi. 18 ortağı bulunan şirkete ait yatırımların tamamlandığını, faaliyete geçmek için bakanlık izni beklendiğini kaydeden Kocagöz, “İTB, tarımda ciddi bir kurum ve birçok konuda önder. Lisanslı depoculuğu gerçek anlamda yapabilmek için ELİDAŞ’ı sekiz borsa, üç birlik ve üç bankadan oluşan 18 ortaklı bir yapıyla kurduk. Pamuk numune alma sistemimiz, laboratuvarımız ve depolarımız hazır, toplam 17 bin metrekare alanda inşaatımızı bitirdik.” şeklinde konuştu. Şimdiye kadar 13 milyon lirayı aşkın yatırım yaptıklarını kaydeden Kocagöz, ELİDAŞ ile birlikte tarımda devrim niteliğinde bir uygulama hazırlığı içinde oldukları bilgisini verdi. Sistemin kapalı ve sınırlı kalmaması amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'yla anlaştıklarını, Takasbank’ı da sisteme dahil ettiklerini anlatan Kocagöz, şunları kaydetti: “ELİDAŞ’a pamuk gediğinde üretilecek makbuz, elektronik senet halinde direkt olarak Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydedilecek. Sizler Adana’da hangi bankayla çalışıyor olursanız olun, sisteme giriş yaparak elektronik makbuzları görebilecek, alım satım işlemi yapabileceksiniz. Bu konuda lisans almak üzereyiz. İTB’de de spot piyasayı elektroniğe taşıyacak bir yatırım yaptık. Alıcıyla satıcının buluştuğu şeffaf piyasa kurduk. Bu sistemde alıcı, satıcı ve lot miktarları görülebilecek. Başka yatırımcılar da işlem yapabilecek. Sistem işlediğinde, tarımda devrim diyebileceğimiz bir uygulama başlayacak. ELİDAŞ, pamuk için son şans olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler