YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adanalılar depremzedelerle buluşup dertlerini paylaşıyor

Depremin ardından Adana’ya gelen Vanlılara Adanalı işadamları da sahip çıkıyor. Defterdarlığın Karataş’taki misafirhanesinde kalan 600...

Adanalılar depremzedelerle buluşup dertlerini paylaşıyor

Depremin ardından Adana’ya gelen Vanlılara Adanalı işadamları da sahip çıkıyor. Defterdarlığın Karataş’taki misafirhanesinde kalan 600 depremzedeyi ziyaret eden Adanalı işadamları, ihtiyaçlarını tespit ederek kendi imkanları ölçüsünde yardımda bulunuyor. Üç öğün yemek ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan depremzedelere hayırsever işadamları zaman zaman sürprizler yaparak farklı ikramlarda bulunuyor. Depremzedelerin en büyük isteği ise yardımlarla ayakta durmak yerine çalışarak kendi imkanları ile geçinebilmek.
Karataş’taki Defterdarlık misafirhanesinde kalan depremzedeleri ziyaret eden Adanalılar, hem sıkıntılarını paylaşıyor, hem de kendi imkanları ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyor. Acil ihtiyaçları karşılanan depremzedelere her gün üç öğün sıcak yemek ikramı yapılarak mağduriyetlerinin önüne geçiliyor.
Bu çerçevede depremzedeleri ziyaret eden Şerif Güler adlı işadamı, hem ileri gelenleri ile bir araya gelerek dertlerini dinledi, hem de misafir hanede kalan 600 kişiye Adana’ya özgü yemek olan kebap ikramında bulundu. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin bugünlerde lazım olduğunu söyleyen Şerif Güler, böyle bir faaliyetten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Başta Adanalılar olmak üzere devlet yetkililerine sık sık şükranlarını dile getiren Vanlılar, hiçbir sıkıntıları olmadığını dile getirerek mahcubiyet içerisinde olduklarını anlattı. Çalışmak istediklerini ifade eden depremzedeler, bu konuda destek beklediklerini söyledi. Van’da halı yıkama işi yaptığını ancak depremle birlikte hem iş yerinin tamamen yerle bir olduğunu hem de herkesin depremden zarar görmesi nedeni ile piyasadaki alacaklarını tahsil edemediğini kaydeden Ahmet Dindar, “Her şeyimizi olduğu gibi bıraktık geldik. Adana’da bir çok yerle görüştüm ama iş bulamadım. Burada sürekli oturup devletin veya hayırseverlerin bize bakmasından rahatsız oluyoruz. Çalışıp kendi imkanlarımızla ayakta durmak istiyoruz.” dedi. Bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Mehmet Işık ise Bakü’de üniversite son sınıfta okuyan bir yeğenine deprem sonrası yaşadıkları mağduriyetten dolayı para gönderemediğini ve yeğeninin okul ücreti olan 2 bin 400 doları ödeyemediğini ifade ederek, orada adeta mahsur kaldığını söyledi. Van’da oto yedek parça işi yapan Nevzat Sevimli ise büyük bir mahcubiyet içinde olduğunu söyledi. “Burada böyle boş oturup birilerinin bizim yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarımızı karşılaması zorumuza gidiyor. Biz boş oturmaya alışmamış insanlarız, çalışmak istiyoruz. Her türlü iş de elimizden gelir. Yeter ki birileri ‘gel bu işi yap’ desin.” şeklinde duygularını dile getirdi.
Defterdar Tamer Utkucu, Adanalı işadamı ve yatırımcıların zaman zaman depremzedelerle bir araya gelmelerinin çok yararlı olacağını söyledi. Hem onlarla bütünleşme ve onların duygularını paylaşma adına, hem de kendi sektörleri ile ilgili istihdam arayışı içinde olmaları noktasında bu tür buluşmaların çok yararlı olacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler