Çünkü enfeksiyona açık olunan bu dönemde deniz ya da havuz suyunun pis olması, ek olarak havuz suyunun klor gibi kimyasallar içermesi çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Adet döneminde denize girmenin kanın pıhtılaşmasına sebep olacağı ya da adeti durduracağı düşünülür. Aslında bu tarz düşüncelerin tıbbi bir dayanağı yoktur. Yalnızca adetin ilk 2 günü denize girilmesi sakıncalı olabilir. 3. günden itibaren gerekli koşullar sağlandığı takdirde denize girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Adetliyken denize girmek için tampon kullanılması yeterlidir. Tampon, vajina haznesine yerleştirilerek adet kanının emilmesini sağlayan hijyenik bir üründür. Cinsel olarak aktif olan kadınlar tarafından tercih edilen bu ürünü herhangi bir eczaneden satın alınabilir. Dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde belli olmaz ve rahatsızlık hissi vermez. Ancak **4-6 saatlik aralıklarla değiştirilmesi
gerekir. Aksi takdirde toksik şok adı verilen enfeksiyon riski **ortaya çıkar. Çünkü tampon, vajenin mikrobiyolojik ortamını değiştirerek bazı bakterilerin normalden hızlı üremelerine neden olur.
Genellikle adetin ilk 2 gününden sonra tamponla denize girmek sorun teşkil etmez. Peki adetliyken tamponsuz denize girilir mi? Adetliyken tamponsuz denize girmek her şeyden önce sağlık açısından olumsuz bir davranıştır. Adet döneminde enfeksiyon kapmaya açık olan vajinada, tampon takılmadan denize girildiği takdirde bazı komplikasyonlar gelişebilir. Özellikle bakteri açısından daha sağlıksız bir ortam olan havuza ise genellikle tamponla girilmesi de önerilmez.
Adet döneminde denize girdikten sonra kesinlikle ıslak mayo ile zaman geçirilmemelidir. Bakteriler ıslak ve nemli ortamlardan hoşlanırlar. Böyle ortamlarda çoğalarak sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğururlar. Bu nedenle denizden çıktıktan sonra derhal kuru kıyafetler giyilmelidir.