YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adli Tıp Kurumu, '5 Kişinin Ölümünden Sis Sorumludur' Dedi

Bursa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı feci kazayla alakalı Adli Tıp Kurumu'ndan...

Adli Tıp Kurumu, '5 Kişinin Ölümünden Sis Sorumludur' Dedi

Bursa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı feci kazayla alakalı Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bilirkişi raporunda, facianın sis yüzünden meydana geldiği, sürücülerin bir kusurunun olmadığı belirtildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlarından toplam 122 yıla kadar hapsi istenen T.D. (51), H.T. (34), A.A. (48), Ö.O. (34), A.B. (32), M.D. (39) A.Y. (58) ve H.G. (39) ile 38 YL 811 plakalı otobüsü kullanan A.B.'nin yerine, "Direksiyonda ben vardım" diyerek suçunu üstlenmeye kalkıştığı iddia N.G.'nin (60), yargılanmasına devam edildi.

Bu celseye sanıklardan sadece H.T. katıldı. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gönderilen raporu açıkladı. Buna göre kazanın, yaşanan yoğun sis yüzünden meydana geldiği, araç sürücülerinin bir kusurunun olmadığını belirtildi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bilindiği gibi, 9 Şubat'ta Bursa-İzmir çevre yolunda yoğun sis sebebiyle meydana gelen zincirleme kazada, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı. Aralarında 112 ambulansı, çekici, yolcu otobüsü ve tırın da bulunduğu toplam 13 aracın birbirine girdiği kazada Fikret Mutlu (33), Semaye Karamısır (48), Erkan Bilgin (39), Mehmet Donat (34) ve Muttalip Köse (26) hayatını kaybederken, 4 aylık hamile olan bir kadın çocuğunu düşürmüş, toplam 9 kişi yaralanmıştı. Olayla alakalı gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklanmış, sanıklar celseler sonra özgürlüğüne kavuşmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler