YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adli tıp raporu alabilmek için hayati bir seyahat yapacak

Denizli’de ağır KOAH hastası olan bir kişiden, devlet ve üniversite hastanelerinin raporunun kabul edilmemesi üzerine...

Adli tıp raporu alabilmek için hayati bir seyahat yapacak

Denizli’de ağır KOAH hastası olan bir kişiden, devlet ve üniversite hastanelerinin raporunun kabul edilmemesi üzerine seyahatinde hayati risk olmasına rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gidip rapor alması istendi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Koroner Yoğun Bakım ve Kardiyoloji servilerinde solunum cihazlarıyla tedavi gören 68 yaşındaki Ramazan Kuruoğlan, emekli olabilmek amacıyla beş yıldır hastaneler arasında rapor ve tahlil için bürokrasiyle uğraşıyor.

Kuruoğlan, 40 yıl tütün dikim işiyle uğraştıktan sonra emekli olmak için 2008 yılında hastalığından dolayı SGK’yu başvurdu. Malulen emekli olup olmayacağına dair anlaşmazlıktan dolayı Denizli 1. İş Mahkemesi’nde dava açmak zorunda kalınca bürokrasi çarkıyla karşılaştı. Dava devam ederken SGK’nin rapor talebi üzerine Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nden rapor alındı. SGK itiraz edince Kuruoğlu, bir kere daha PAÜ Hastanesi’nden rapor almak zorunda kaldı. Bu süreçte defalarca tahlil yapıldı. SGK, PAÜ’nün de raporuna itiraz ederek adli tıptan rapor istedi. Ağır hastalığı sebebiyle İstanbul’a gidemeyecek durumda olan Kuruoğlan, cankurtaran da tahsis edilmediği için hayati risk olduğuna dair PAÜ’den rapor alıp mahkemeye bildirdi. Buna rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu Üçüncü İhtisas Kurulu, hastanın getirilmesini istedi. İstanbul’a gidip rapor almak için hayati riski göze almak zorunda kalan Kuruoğlan, ne yapacağını şaşırmış durumda: “Dört beş senedir uğraşıyoruz. 35-40 sene türün diktim, sonra hasta oldum. 40 sene Bağ-Kur primi yatırdım, araştırsınlar. Emekli olmak isteyince 15 bin lira daha istediler, onu da yatırdım. Bırak İstanbul’a gitmeyi, burada merdiveni zor çıkıyorum. Ambulansla getirdiler evimden. İstanbul’a nasıl gideyim? Oraya gidersem ölümüme sebep olurlar.”

Ramazan Kuruoğlan’ın kızı Arife Şengül ise babasının normal yollardan emekli olmak için başvurduğunu ancak SGK sürekli itirazları sebebiyle mahkemeye müracaat ettiklerini anlattı. Dava sürecinde iki devlet ve bir üniversite hastanesinden rapor almalarına ve seyahatin hayati risk taşıdığına dair rapor bulunmasına rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun kabul etmediğini belirtti. Şengül, Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine yardımcı olmasını istedi: “Babam 15 senedir hasta ve bakıma muhtaç. Hastanelere devamlı ambulansla gelip gidiyoruz. Defalarca aynı tahlilleri yaptırdık. Yine de sürekli yeni rapor isteniyor. İstanbul’a giderse, devlete dava açarız.” Aile şimdi Sağlık Bakanlığı’ndan, İstanbul’a gidebilmek için cankurtaran istiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler