YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adü Kanser Tedavi Ve Organ Nakli Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ’yü onkoloji...

Adü Kanser Tedavi Ve Organ Nakli Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ’yü onkoloji tedavi ve organ nakli merkezi haline getirme yolunda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 20 yıllık tarihsel gelişimini anlatarek, “1993 ve 2010 yılları arasında 238 yatak kapasitesi, 25 yoğun bakım yatağı ve 5 ameliyat salonu ile Şehir Hastanesi binasında hizmet verdik. Ardından 15 Şubat 2010’da yeni binaya geçtik. Şu an için toplam 52 bin metrekare kapalı alana sahip 3 bloktan oluşan bölümü tamamlanmış ve hizmete açılmış bulunmaktayız. Adli Tıp, Aile Hekimliği, Halk Sağlığı, Psikiyatri Anabilim Dalları faaliyetine Şehir Hastanemizde devam ediyor. İleriki dönemde bu bölümlerimizin de Kampus Hastanemize taşınmasını planlıyoruz. Kampus hastanemiz 559 tescilli yatak kapasitesine sahiptir. 47 genel, 6 acil, 12 yeni doğan yoğun bakım yatağı olmak üzeri toplam 65 yoğun bakım yatağı mevcuttur. 14 ameliyat salonuna, helikopter pisti ve ambulans helikopter ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Ayrıca bu yıl hastane bahçesindeki 640 araçlık otoparkımız da ücretsiz olarak Aydınlılar’a sunduk” dedi.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Aydın’daki diğer kurumlarla iyi ilişkiler içinde olduğunun altını çizen Doç. Dr. Oğurlu, “Aydın ilimizde tek 3. basamak sağlık kuruluşu olmamız, ilin kurumları ve halkımız tarafından sahiplenilmiş olmak, nitelikli idari ve sağlık personeli olması, kaliteli ve etkin hekimlik hizmeti sunulması, Aydın’da gelişmiş laboratuarlara sahip merkez olması, hastanemizde gelişmiş tıbbi cihazların olması, bölge hastaneleriyle yapılan protokoller nedeniyle hizmet ağının genişleyerek geniş bir kitleye hizmet sunulması ve hastanemizin Türkiye’de verimlilik açısından üst sıralarda olması ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin olumlu yanlarıdır. Bu olumlu yanlarımızla beraber hastanemizde verilen aylık hizmetlere bakıldığında, poliklinik sayısı 41 bin 337, yatan hasta sayısı bin 677, ameliyat sayısı bin 608 olduğunu görebiliriz. Bunlara kesilen fatura tutarı ise 6 milyon 661 bin 839 TL’dir. Toplam personel sayımız bin 515’dir. Bunun 447 kamu, 645 ise sözleşmeli personeldir. Hizmet veren üniteleriniz ise, Radyoloji Anjiografi Ünitemiz, Nükleer Tıp (Pet/Bt) Ünitemiz, Tomografi Ünitemiz, Mr Ünitemiz, Cerrahi-Dahili Yoğun Bakımlardır. Yardımcı hizmetlerimiz de her türlü vatandaşın yatış, poliklinik işlemlerinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmek için Koordinatörlük Birimi kurulmuştur. Hastane otomasyonlarında yapılan değişikliklerde tam otomasyona geçilmiş, tüm veriler ve görüntüleme işlemleri elektronik ortamda depolanmaktadır. Randevular da hafta içi saat 08:00-24:00, Cumartesi ve Pazar 09.00-16.00 arası telefonla veya hastanemize müracaat ederek randevu alınabilir. Hastanemizin web sitesinden hastane.adu.edu.tr online randevu ve online laboratuar sonuçlarını da yine 7/24 kullanabilirsiniz. Bunların dışında bir de yapılan protokoller ve sözleşmelerimiz var. Bunlar da ortopedik, romatizman ve nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunu yürütebileceği Kaplıca Termal merkezleriyle anlaşma yaparak uzman doktor gözetiminde hastalarımıza ücretsiz ulaşım ve tedavi hizmeti verilmektedir. Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile üniversitemiz arasında; Nükleer Tıp PET/BT Hizmet alımı, Patoloji hizmet alımı, Mikrobiyoloji testleri hizmet alımı, Kan merkezi hizmet alımı, Yeni doğan ROP muayene ve Beslenme Solüsyonu hizmet alımları sözleşmesi imzalanmıştır” diye konuştu.

“HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”

Başhekim Dor. Dr. Oğurlu; ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin hedeflerine değinerek, sözlerin şöyle tamamladı: “Bunlar hedeflerimiz. Bir de yapacaklarımıza bakacak olursak, fizik tedavi hizmetlerinin geliştirilerek, yataklı termal fizik tedavi merkezi, termal turizm gelirlerinin arttırılması, Radyoterapi merkezinin açılmasıyla Onkolojik tedavide merkez haline gelmek, Organ nakli merkezi haline gelmek, Kardiyoloji-Kalp damar cerrahisi merkezinin açılması, hastanemizin travma merkezi haline gelmesi ve Palyatif bakım merkezinin açılması, Kemoterapi Merkezi, İnme Ünitesi açmak, yeni poliklinik binası, Uyku Ünitesini Genişletme, Kemik İliği Nakil Ünitesini düzenlemek, 60 yataklı Yenidoğan ve Erişkin YB açılması, bölgenin ihtiyacı olan tüp bebek merkezinin açılması yönünde çalışmalar ve yanık ünitesinin açılması”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler