YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adü Mühendislik Fakültesi İlk Öğrencilerine Merhaba Dedi

Türkiye’nin yabancı dille eğitim veren ilk mühendislik fakültesi olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi,...

Adü Mühendislik Fakültesi İlk Öğrencilerine Merhaba Dedi

Türkiye’nin yabancı dille eğitim veren ilk mühendislik fakültesi olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi, ilk öğrencilerine merhaba dedi.

ADÜ Mühendislik Fakültesi ilk öğrencileriyle tanışma ve kaynaşma toplantısını Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Belge, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Adnan Erdağ, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Yunus Çengel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Yürütme Kurulu Başkanı Mühendis Metin Albeyoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge, ADÜ Mühendislik Fakültesi’nin 7. fakülte olarak kurulduğunu söyledi. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin açıldığını ifade eden Belge, “2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 3 bölüme öğrenci alımına izin çıkmıştır. Bunlardan Makine ve Gıda Mühendisliği Bölümlerine 47’ şer öğrenci alındı ve ek yerleştirme ile İnşaat Mühendisliği Bölümüne 41 öğrenci alınarak toplam öğrenci sayısı 135’e ulaştı. Öğrencilerimizin tamamı hazırlık sınıfı okudu. Akademik yapılanma çerçevesinde Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerindeki yapılanma tamamlandığında ilgili bölümler içinde gerekli girişimlerin sürdürülecek. Mühendislik Fakültesi bünyesinde 15 akademik personel bulunuyor. Bununla birlikte Makine Mühendisliği Bölümünde yaklaşık 3 yıldır lisansüstü eğitim programlarının sürdürüyor ve 7 adet lisansüstü eğitim gören öğrencimiz var. Adnan Menderes Üniversitesi’nde ilk yabancı dille eğitim veren program, Mühendislik Fakültesi bünyesinde hayata geçirilmiştir” dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da, “Mühendislik Fakültesi’nin Üniversitemizin yıldız bölümlerinden bir tanesi olacaktır. Gayemiz sizin en iyi sınıflarda en iyi kalitede ve en ileri düzeyde eğitim almanızı sağlamaktır, böylece uzun vadede dünyanın her yerinde çalışabilecek mühendisler olarak yetişmeniz bizim için gurur verici bir tablo olacaktır” diye konuştu.

Birincioğlu, akademik kadroların arttırılacağını ve yeni bölümlerin açılmaya devam edeceğini, gelecek yıllarda Adnan Menderes Üniversitesi’nin birkaç branşta söz sahibi olacağını belirtti, yeni bölümleri açmak ve geliştirmek için gayretle çalıştıklarını ekleyerek sözlerine son verdi.

“GIDAYA DAYALI BİR SANAYİ GELİŞMELİDİR”

Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Yürütme Kurulu Başkanı Mühendis Metin Albeyoğlu ise, mühendisliğin matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bunun gibi bilim konularından insanlığın yararlanmasını sağlayacak kuramsal ve uygulamalı çalışmalar yapan meslek türü olarak açıklanabileceğini vurguladı. Mühendisliğin tarihi geçmişinden söz eden Metin Albeyoğlu; “Ülkemiz ve Aydın ilimiz için vazgeçilmez olan, verimli topraklarımızdan yetişen gıdaların işlenerek gıdaya dayalı bir sanayinin gelişmesi en büyük amacımız ve hedefimizdir ” şeklinde konuştu.

İLK ÖĞRENCİDEN ANLAMLI KONUŞMA

Mühendislik Fakültesi ilk öğrencilerinden olan Ali Bayhan da, öğrenciler adına yaptığı temsili konuşmasında; “Üniversitemizden alacağımız eğitimle beraber mesleğimize şekil vereceğimizi düşünüyorum. Burada gördüğümüz ilgi, alaka ve bire bir dialoglarla aile ortamını aratmadığınız ve Mühendislik Fakültesi’nde eğitim alma fırsatı sunulduğu için tüm öğrenciler adına teşekkür ederim. Ülkemizi layık olduğu seviyeye taşıyabilmek için geleceğin birer bilim adamı, mühendisi ve elçisi olarak sizleri selamlıyoruz” dedi.

“MÜHENDİSLİK YENİLİKTİR”

Tanışma toplantısında “Mühendis kimdir? Mühendislik Nedir?”konulu bir sunum yapan ADÜ Rektör Danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel ise, şunları söyledi: “Mühendislik tek kelimeyle yeniliktir. Dünya büyük bir hızla gelişiyor ve değişiyor, 10 yıl sonra birçok teknoloji bugünün çok ötesinde olacak. İnsan da değişken bir varlık olarak değişimin merkezinde yer alacaktır. Mühendislik ürünleri bilgi, hayal gücü, hammadde, beceri ve bunların hepsi de beyin gücü bileşenleridir. Gelecekte en zengin ülkeler, en çok doğal kaynağa sahip olanlar değil, en yüksek beyin gücüne sahip olanlar olacak. Hayal gücü değişimin atölyesidir. İnsanlar hayalleri ile hareket eder. Hayal gücü olmayan kişiler gelişmemiş insanlar olacak. Elinizden gelenin en iyisini yapmak için çok çalışmalı ve kendinizi geliştirerek üniversitenin sınırlarını aşmalısınız”

Mühendislik alanında birçok bilginin paylaşıldığı toplantı, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi. Kokteylde öğrenciler, öğretim üyeleri ve Üniversite yöneticileriyle sıcak bir ortamda sohbet etme imkanı buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler