YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adü Radyoloji, Aydınlıların Destek Ve İlgisini Bekliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Radyoloji Bölümü dünya standardında verdiği hizmetle dikkat çekiyor.Bölümün öğretim üyelerinden Radyoloji...

Adü Radyoloji, Aydınlıların Destek Ve İlgisini Bekliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Radyoloji Bölümü dünya standardında verdiği hizmetle dikkat çekiyor.

Bölümün öğretim üyelerinden Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yelda Özsunar Dayanır, yaptığı çalışmaya göre Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nı günde 1000’in üzerinde hasta ziyaret ediyor. Bölüm, 24 saat hastanede nöbetçi doktorları ve kendi alanlarında ülke çapında söz sahibi eğitim kadrosu ile kesintisiz sağlık hizmeti veriyor.

Hedeflerinin vicdani ve mesleki sorumluluk duygusuyla birlikte, hali hazırda dünyada uygulanan en iyi protokolleri, eldeki olanaklara göre en yeni görüntüleme yöntemlerini kullanarak hastaların hizmetine sunmak olduğunu söyleyen Dayanır, eldeki cihazların tüm kapasiteleri ile deneyimli öğretim üyeleri tarafından kullanıldığına dikkat çekiyor.

ADÜ Radyoloji’nin kaynak sıkıntısı nedeniyle mecburen hizmet alımı yöntemi ile elde etmeyi planladığı kardiyak görüntüleme yapabilen bir BT cihazı için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyleyen Dayanır, artan talebi karşılamaya yönelik olarak acilen yeni ultrasonografi ve daha iyi çözümlemesi olan anjiyografi cihazlarına; acil serviste hızlı ve kesintisiz hizmet veren dijital anjiyografi cihazına ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Bu cihazlara ek olarak hasta bekleme odalarını daha estetik ve keyifli hale getirmeyi, bekleyen çocukların daha keyifli zaman geçirebileceği küçük bir oyun alanı oluşturmayı hedeflediklerini de söyleyen Dayanır Aydınlıların ve yetkililerin desteğini ve ilgisini beklediklerini kaydetti.

Aydın’da sadece ADÜ radyolojide bulunan Perfüzyon MRG, kimyasal şift görüntüleme, MR anestezi gibi yöntemler ile bir tümörün iyi mi, yoksa kötü huylu mu olduğunu kolaylıkla görebildiklerini söyleyen Dayanır, bütün vücudun tek bir seansta görüntülenerek kanser dokusu olup olmadığı; bir tümör varsa bu tümörün nasıl bir tümör olduğunun anlaşılabildiğini söyledi. Dünyadaki gelişmiş tüm MRG tekniklerini barındıran bu cihazla, tez çalışmaları, bilimsel araştırmalar yaparak aynı zamanda dünya bilim dağarcığına katkıda bulunduklarını söyleyen Dayanır “Dünyada yapılabilen MRG ile ilgili tüm ileri yöntemler ADÜ radyolojide bulunuyor ve hastalar için kullanılıyor.” diye konuştu.

ADÜ Radyoloji’nin, yaklaşık 1,5 trilyon liraya mal olan ve bölüm için milat sayılabilecek bir görüntü arşivleme ve iletişim sistemine sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Dayanır, bu sistem sayesinde artık hastaların kendi merkezleri veya dış merkezlerdeki filmleri veya dijital görüntülerini kendi arşivlerinde biriktirebildiklerini söyledi. Dayanır bu sayede her bir hastanın ne kadar süre beklediği, her bir hastanın kaç dakikada incelendiği, hangi tetkiklerin yapıldığı gibi birçok istatistiğe kolayca ulaşılabildiğini kaydetti. Dayanır, “Hastanedeki tüm hekimler, hastalarının radyolojik tetkiklerini ve raporlarını kendi bilgisayarlarından görebiliyor. Kısacası ADÜ radyoloji, filmsiz ve kâğıtsız ortamda çalışıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler