YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afrika’da şifa dağıttılar

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi ve Sağlıkçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla açlık ve kuraklıkla...

Afrika’da şifa dağıttılar

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi ve Sağlıkçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla açlık ve kuraklıkla boğuşan, hastaneleri hizmet veremeyen Afrika’ya giden 13 kişilik sağlık ekibi Malatya’ya döndü.
Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Muhammet Nami Güzeler ile Sağlıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akbulut, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısıyla Afrika’ya yapılan yardımlara ilişkin bilgi verdi.
Nami Güzeler, yaptığı açıklamada, Malatya’da toplanan yardımlarla doldurulan ilk yardım gemisinin 4 Ağustos'ta Mersin Liman'ından Afrikaya gönderildiğini hatırlattı. 22 Ağustos'ta da ikinci yardım gemisini bölgeye gönderdiklerini belirten Güzeler, "Bugüne kadar toplam 3 bin 860 tonluk bir kuru gıda gönderdik. Bunun dışında da nakdi yardımlarımız devam ediyor. Şu ana kadar mahallinde temin edilmiş olan kuru gıdalardan 14 bin 500 aileye bizzat yardım yapıldı. 5 bin 500 aileye de et dağıtıldı." dedi.
Açlıkla boğuşan Afrikalılara her gün sıcak yemek dağıttıklarını aktaran Güzeler, beş farklı bölgede kurulu bulunan aşevleri ile 144 bin kişilik yemek çıkarttıklarını dile getirdi. Bu sayıyı 150 bin kişiye çıkarmak istediklerinin altını çizen Güzeler, şöyle devam etti: "Bugüne kadar yapılanlar pansuman gibi görülüyor ama öyle değil. Bu insanları hayatta tutabilmek için açlıklarının giderilmesi gerekiyor. Şu anda oradaki insanlardan iş ve aksiyon bekleyemezsiniz. O insanların açlık ve hastalıklarını gidermediğiniz sürece hiçbir şey yapmaları mümkün değil. Ellerine iş verseniz bile çalışamazlar. Bu yüzden Kimse Yok Mu Derneği olarak hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle orada bulunan 2 bin aile için çadırkent kuruluyor. Bunun dışında ekmek fırını kurulma çalışmaları sürüyor. Oradaki öğrencilerin eğitimine ağırlık verildi. İki okul kurulma aşamasındadır. Bunun yanında Türkiye'ye öğrenci getirme çalışmamız var. 300'e yakın başarılı öğrenciyi Türkiye'ye getirerek, eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız. Ayrıca orada çok sayıda su kuyusu açma projesini hayata geçiriyoruz. Bu konuda her zaman vicdanının sesini dinleyerek dünyanın birçok bölgesine yardım elini uzatan hayırsever insanlarımızın desteklerini bekliyoruz."
Doktor Orhan Akbulut ise bölgede yaşamanın, hizmet üretmenin çok zor şartlara bağlı olduğunu vurguladı. Sağlıkçılar Derneği olarak birçok kez bölgede şifa dağıttıklarını anımsatan "Bu sağlık taramalarında 13 kişilik çeşitli branşlardaki doktorlar yer alıyor. Bu taramalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan çadır hastanelerinde yapılıyor. Her 15 günde bir grup gidiyor ve bölgedeki grupla bir değerlendirme yaparak, bayrağı devralıyor. 11 dönemlik bir program hazırlanmış durumda. Fakat kalıcı projeler üzerinde rapor hazırlandı. Şartlar çok kısıtlı ve oradakilere yardımcı olmak gerekiyor. Acil olarak yapılması gereken en önemli şey, orada tümörden tutunda salgın hastalıkların önüne geçilmesidir. Bunun yanında acil cerrahi operasyonların yapılması gerekiyor. Biz orada günlük bin kişiyi sağlık taramasından geçirdik." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler