Afyonkarahisar'da, sınava giren memur adayları sınavın kendileri için çok iyi olduğunu belirtti. Bazı memur adaylarının yakınları ise, çocuklarına devletin özürlü maaşı vermek yerine iş vermesini istedi.
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) Afyonkarahisar'da 498 kişi katıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampusu'nda 490 ve AKÜ Ali Çetinkaya Kampusu'nda 8 kişi ÖMSS'ye girdi.
Afyonkarahisar'daki ÖMSS ile ilgili bilgi veren OSYM İl Sınav Yöneticisi Doç.Dr. İbrahim Mutlu, raporlarına göre yüzde 40 ve üzerinde özürlü kişilerin bu sınava girdiğini söyledi. ÖMSS'de zihinsel, ortopedik, görme, işitme, duygusal gibi özürlere sahip kişilerin tekli veya çoklu salonlarda sınava girdiğini anlatan Mutlu, sınava girenlere başarılar diledi.
Sınava yanlarında bir arkadaşı ya da ailesiyle gelen memur adaylarının heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. İlk kez sınava girmeleri nedeniyle sınava alınmayan materyallerle gelen pek çok aday, yanlarında getirdiklerini emanetçilere bıraktı. Heyecanları her şekilde belli olan özürlü memur adayları, sınavı hazırlayanlara teşekkür etti.
Sınava girecek olan ortopedik engelli Bayram Aktaş, sınava gireceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sınavdaki tek korkusunun matematik olduğunu belirten Bayram Aktaş, şöyle konuştu: "Benim matematiğim çok iyi değil. İnşallah ondan da başarılı bir şekilde çıkarım. İyi bir sonuç alırım. Buradan bu sınavı bu şekilde yapan yetkililere çok teşekkür ederim. Bizim durumumuzu görüp de bize de yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim" İstediği bir memurluğun olmadığını dile getirten Aktaş, kendisine uygun ne tür memurluk olursa yapmak istediğini belirtti.
Eşi sınava giren görme engelli vatandaş Hakan Erdoğan, sınava girecek olan kişi sayısının 3 bin 512'den 4 bin 800'e çıkarıldığını bunun da memnuniyet verci olduğunu söyledi.
Eşi sınava giren bir başka görme engelli vatandaş aynı zamanda memur olan Ahmet Olucak, sınavı hazırlayanlara teşekkür ederek, "Eşim içeride inşallah hayırlı olur. Görme engelli eşimin de benim gibi memur olarak çalışmasını istiyorum. İnşallah benim gibi bir iş bulur" dedi.
Sınava giren engelli Erman Akpınar'ın annesi Gülşen Akpınar ise, çocuğunu bu sınava iki ay önce hazırlamaya başladığını söyledi. Oğlu için bir öğretmen tuttuğunu belirten Gülşen Akpınar, boş zamanlarında da oğluna yardımcı olduğunu ifade etti.
Çocuklarına özürlü maaşı istemediklerini onlar için iş istediklerini belirten Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çocuklarımıza iş istiyoruz. İnsan içine karışsın hayatta kazanmayı öğrensin, kaynaşmayı öğrensin, dışlanmasınlar istiyoruz. Dışarıya çıkaralım onlara iş imkanı istiyoruz. Devletten onu istiyoruz. Sınavlarda bu sene düzenleme yapıldı ama ne kadar verimli olacak bilmiyoruz. Daha önceki sınavlarda bütün engelliler karışık olarak alındı. Sayın bakanımız 26 bin kişi alınacak diye bir açıklama yaptı ama sonra da 3 bin kişi alınacak şeklinde bir başka açıklama yapıldı. Bu sınavlara sadece 60 bin müracaat var. Çok az bence. Devlet nasıl özürlüleri düşünüyor. Daha kolay imkanlarla çocuklarımıza iş istiyoruz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz