YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyon'un yöresel ürünleri TKDK’nın desteği ile dünya pazarlarına açılacak

Afyonkarahisar’ın yöresel el sanatları ve gıda ürünleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)’nun destekleme kapsamına...

Afyon'un yöresel ürünleri TKDK’nın desteği ile dünya pazarlarına açılacak

Afyonkarahisar’ın yöresel el sanatları ve gıda ürünleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)’nun destekleme kapsamına alındı.
TKDK Afyon İl Koordinatörlüğü, dördüncü dönem yatırım çağrı programını açıkladı. Destek verilecek alanlar içerisinde et ve hayvancılık dışında yöresel el sanatları ile birlikte kentin markalaşmış yöresel gıda ürünleri de bulunuyor. TKDK, Türkiye genelinde çeşitli sektörlere 75 milyon euroluk destek verecek. Dördüncü dönem yatırım çağrı ilanları için başvurular 1 Şubat 2012’de başlayıp 20 Şubat’ta sona erecek.
TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, düzenlediği basın toplantısında; ‘Dördüncü Başvuru Çağrı İlanı’nda Afyonkarahisar adına önemli gelişmeler sağlandığını, yöresel el sanatları ve gıda ürünlerinin de destek kapsamına alındığını söyledi. Bu konuyu oldukça önemsediklerini ifade eden Şehitoğlu, şöyle devam etti: “Biz birçok kültürel varlığımızın değerini sonradan anlıyoruz. Anladığımızda da o kültürel değerin kaybolduğunu anlıyoruz. Bu anlamda geleneksel el sanatları, dokumacılık, keçe yapımı, halı, kilimcilik yapımı, yorgancılık, taş işleme, nakış işleme, hasır işi, sepet yapımı gibi el sanatlarına destek verilecek.”
Öte yandan kentin marka değeri olan yöresel ürünlerinin de desteklenmesinin hem üreticileri hem de kent ekonomisi adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Şehitoğlu, gerek pazarlama, gerekse üretim anlamında destekler verileceğini kaydetti. Şehitoğlu, “Afyon sucuk döneri, sucuğu, kaymağı, haşhaş ezmesi, haşhaş yağı, manda yoğurdu, lokumu ve şekerlemesi ve ekmeği, Sandıklı leblebi, ekmek kadayıfı, haşhaşlı katmer, Sultandağı kirazı gibi ürünler proje bazında desteklenecektir. Yatırımcılarımız ciddi projelerle bizden alacakları destekler ile işletmelerini büyütüp ürünlerini dünya pazarlarına sunma imkanına kavuşabilir." diye konuştu.

"SÜS BİTKİLERİNDE ANTALYA’YA ALTERNATİF OLABİLİRİZ"
Süs bitkileri yetiştiriciliğinin destek verilecek sektörler arasında bulunduğunu belirten Şehitoğlu, bu konuda Antalya’ya alternatif olabileceklerini dile getirdi. Şehitoğlu, “Afyonkarahisar termal suyun yaygın olduğu bir ilimiz. Termal seracılık hızla gelişiyor. Bu anlamda meyve sebzeyle birlikte süs bitkileri alanında gelişme oluyor. Özellikle Antalya’da bu iş yaygın ancak bu konuda bir daralma var. Bu bölgedeki yatırımlar daha çok turizm alanına kaydığından süs bitkileri yetiştiriciliği ikinci planda kalıyor. Bu amaçla biz buradaki daralmanın Afyonkarahisar’a kaymasını önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. Şehitoğlu, bu konuda kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin çalışmalara başlayarak insanların özendirilmesi gerektiğini vurguladı.
TKDK'nın kırsal turizm yatırımlarından destek vereceği sektörler arasında ise at biniciliği, rafting, dağ bisikleti gezileri, doğa yürüyüşleri, çiftlik ürünleri, pansiyon veya mikro ölçekli konaklama tesisleri gibi turistlik açık alan aktivitelerinin organizasyonuna yönelik alt yapı yatırımları da bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler