ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, çeşitli nedenlerden dolayı bulundukları yerden kaldırılması gereken ağaçların, başka bir yere nakillerini sağlayacak 3 adet, "Ağaç Nakil Aracı" satın aldıklarını kaydetti.
Ağaç Nakil Araçlarının faklı büyüklük ve özelliklere sahip olduğunu ifade eden Ertürk, nakledilecek her ağaç için gövde çapı ve büyüklüğüne uygun olan aracı kullandıklarını söyledi. Başkent'in artan nüfusuna paralel olarak, sürekli yeni yerleşim yerleriyle, yeni cadde ve bulvarlar açıldığını kaydeden Genel Müdür Ertürk, "Bu alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda zaman zaman ağaçların bulundukları yerden kaldırılması gerekiyor. Biz de yetişmesi 10-15 gibi uzun süreler alan ağaçların ziyan olmaması için bu ağaçları başka alanlara nakledecek araçlar aldık. Bu araçlar sayesinde daha ağaçlar, seri bir şekilde yerinden sökülerek nakil ediliyor. Yani bir nevi ağaçlar kesilmeyerek göç ettiriliyor" dedi.
Özellikle insan gücüyle yerinden çıkarılması mümkün olmayan ağaçlar için nakil araçlarını kullandıklarını belirten Ertürk, şunları söyledi:
"Gövdesi kalınlaşmış, boyu uzamış, gelişmiş ağaçları insan gücüyle yerinden çıkarmak mümkün değil. Bu ağaçları bulundukları yerden yeni yaşayacakları alanlara nakillerini teknolojik özelliklere sahip 'Ağaç Nakil Aracı'yla gerçekleştiriyoruz. "
Ağaçların ekim ayından başlayarak nisan ayı ortalarına kadar nakil işlemlerinin yapılabildiğini hatırlatan Ertürk, "İnşaat, yol geçme, refüj düzenleme, parklarda plan değişiklikler gibi nedenlerden dolayı o bölgedeki ağaçları bazen bulundukları yerden almak zorunda kalıyoruz. Bu ağaçları kesmeden ve durumunu bozmadan başka bir yere naklini bu araçlarla sağlıyoruz. Ağaçların başka alanlara naklinin yapılması için mevsiminin de uygun olması gerekiyor" diye konuştu.
"AĞAÇLAR BÜYÜKLÜKLERİNE GÖRE NAKİL EDİLİYOR"
Ağaç nakil işlemlerinin gerçekleştirmesine ilişkin bilgi veren Ferhat Ertürk, şöyle devam etti:
" İlk önce ağacın gövde kalınlığı belirleniyor. Nakilde bu kalınlığa uygun nakil aracı kullanılıyor. Ağacın nakledileceği alan belirlendikten ve yeri hazırlandıktan sonra ağaç ortamından sökülüp, yeni alana dikiliyor. Ağaç dikildikten sonra su tutması için çanağı yapılır, rüzgardan etkilenmemesi için de sabitleme çubuklarıyla sabitlenir."
ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, çeşitli nedenlerden dolayı bulundukları yerden kaldırılması gereken ağaçların, başka bir...
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz