Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı'nı açma girişiminde bulundukları zaman birçok insanın kendilerine garip bir gözle baktığını ama 3,5 milyon engellenin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirtti.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı tarafından Ağrı’da ilk kez down sendromu ile ilgili bir konferans düzenlendi. Nezehat Çeçen Konferans Salonu'ndaki programa Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türkiye’de bugün 3,5 milyonun üzerinde engelli olduğunu belirten Prof. Dr. Aslan, down sendromu hastalığının da bu engellerden sadece birisi olduğunu söyledi. Aslan, toplumda engelli bilincini oluşturmak gerektiğini ifade ederek, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak birçok ilke imza attıkları gibi bu yönde de çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programını açma girişiminde bulundukları zaman birçok insanın kendilerine garip bir gözle baktığını ifade eden Prof. Dr. Aslan, "Nereden çıktı böyle bir program, bölüm gibi bir anlayışla karşılaştık. Ama biz üniversite olarak her zaman ilklere imza attık. Bundan dolayı da yeni program ya da bölümleri açmayı sürdürdük, bundan sonra da devam ettireceğiz:" dedi.
Dünyadaki hızlı değişim ve gelişmeler ile birlikte insanların ihtiyaçlarının, insanlara verilmesi gereken hizmetlerin farklı şekilde ortaya çıktığını aktaran Prof. Dr. Aslan, "Hepinizin bildiği gibi bugün Türkiye’de 3,5 milyonun üzerinde engelli kardeşimiz var. Herkes bir şekilde engel taşıyabilir, taşıyoruz da. Kimisinin parmağında eğiklik olabilir, kimisi down sendromlu olabilir, kimisi konuşamayabilir. Ama hayat devam ediyor. Ve bu insanların hayata tutunması ve hayatla barışık yaşaması için bizlerin farklı sorumlulukları var ve bunları yerine getirmek zorundayız. Yıllarca ülkemizde maalesef hep bunlar gözardı edildi. Ama bu sene Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı'nı açarak siz değerli öğrencilerimizi üniversitemize aldık ve bundan da çok mutlu olduk. İnanıyorum ki bundan sonra Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu programı, yakında bir fakülte ya da 4 yıllık bir program olarak ülkemizin farklı üniversitelerinde de açılacak. Açılması da gerekiyor. Ve diğer çeşitli bölümler ya da birimler, üniversitelerde eğitim görmüş, bu konuda donanım sahibi insanların eliyle şekillendikten sonra topluma hizmet götürecek. Böylece, engelli insanların sorunları daha da azalır hale gelebilecek." diye konuştu.
Programın son bölümünde üniversite öğrencileri piyes sundu. Dinleyiciler arasında bulunan Down Sendromlu iki çocuk da sahneye çıkarak öğrencilerle birlikte çalınan şarkılara eşlik etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz