YURTHABER

Ağrı
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağrı'da "5. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu" başladı

Çevrim içi sempozyuma birçok ülkeden 30 bilim insanı katılıyor

Ağrı'da bu yıl beşincisi düzenlenen "Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle çevrim içi başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden (AİÇÜ) yapılan açıklamaya göre, "Bütün Yönleriyle Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" temalı sempozyuma birçok ülkeden 30 bilim insanı katılıyor.

Sempozyumun açılışında katılımcılara internet üzerinden görüntülü hitap eden AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Anadolu’nun alim ve arif şahsiyetlerinden Ahmed-i Hani adına düzenlenen sempozyumda İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un tüm yönleriyle ele alınacağını söyledi.

Karabulut, sempozyumda 3 gün boyunca bildirilerin sunulacağını belirterek, "Bildirilerde Kurtuluş Savaşı’nın en zor dönemlerinde yazdığı İstiklal Marşı ile milletimizin ümitlerini artıran Ersoy'un ilmi kişiliği, çalışmaları, insanlığa sunduğu katkıları ele alınacak. Farklı ülkelerden on-line olarak da olsa sempozyumumuza teşrif eden saygın bilim insanları, sunacakları bilimsel tebliğlerde birçok konuyu tartışarak bizlere de önemli katkılar sağlayacak.” diye konuştu.

Sempozyumun ilk günü, bilim insanları tarafından sunulan bildirilerle tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler