Ahmet Şimşirgil oğlunu kaybetti. Televizyonlarda tarih konulu programlara konuk olan ünlü Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil'in henüz 33 yaşındaki oğlu İsmail Şimşirgil, br süredir mücadele ettiği rahatsızlığına yenik düştü ve yaşamını yitirdi. Ahmet Şimşirgil'i bu acılı gününde yalnız bırakmak istemeyenler cenaze töreninin ne zaman gerçekleştirileceğini merak ediyor. İsmail Şimşirgil'in cenaze namazı bugün (6 Ekim Perşembe) ikindi namazına müteakip İhlas Marmara Evleri Birinci Kısım Camii'nde kılınacak. Ardından cenaze Yakuplu Mezarlığı'na defnedilecek.
AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR?
Ahmet Şimşirgil, 1959 tarihinde Sinop'un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi Boyabat'ta tamamlayan Şimşirgil, 1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni kazandı. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1982 yılında mezun olan Ahmet Şimşirgil, mezuniyetinin hemen ardından, 1983 yılında, okuduğu üniversitede yer alan Yeniçağ Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1985 yılında Yükske Lisansını tamamlayan Şimşirgil, 1989'da ise Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne nakil yoluyla geçiş yaptı. 1990'da "Osmanlı Taşra Teşkilatı'nda Tokat" isimli çalışmasıyla doktorasını tamamladı ve Tarih Doktoru ünvanını aldı. 1997'de ise "Uyvar'ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi" isimli teziyle Doçent ünvanını almaya hak kazandı. 2003 yılında Profesör kadrosuna atanan Ahmet Şimşirgil, özellikle Osmanlı tarihi üzerine yaptığı çalışmaları ile tanınmaktadır.
Ahmet Şimşirgil'in eserleri
Kayı I - Ertuğrul'un Ocağı, Kayı II - Cihan Devleti, Kayı III - Haremeyn Hizmetinde, Kayı IV - Ufukların Sultanı Kanuni, Kayı V - Kudret ve Azamet Yılları, Kayı VI - İmparatorluğun Zirvesi ve Dönüş, Kayı VII - Kutsal İttifaka Karşı, Valide Sultanlar ve Harem, Denizler Fatihi Piyale Paşa ve Cerbe Zaferi, İstanbul, Fetih ve Fatih, Ferhin Kahramanları, Ahmed Cevdet Paşa ve Mecelle, Derv-i Gül Sohbetleri, Slovakya'da Osmanlılar, Bir Müstakil Dünya: Topkapı Sarayı, Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri, Otağ - I. Büyük Doğuş, Eşrefoğlu Rumi, Osmanlı Gerçekleri, Sultan II. Kılıç Arslan ve Aksaray