HABER

"Ahtapot köprü", "Yonca köprü" olacak

ADANA (İHA) - Adana'da yıkım ve tadilat çalışmaları süren D - 400 karayolu üzerindeki Celal Bayar Köprülü Kavşağı'ndaki düzenlemelerin önümüzdeki 5 ay içerisinde tamamlanarak çok daha kullanılışlı hale getirileceğini bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, yaptığı açıklamada, "ahtapot köprü" olarak anılan kavşağın Doğu ve Batı aksındaki ayakların yıkımını tamamlandıktan sonra, Seyhan Belediyesi tarafındaki 3.ayağın da kırıldığını ve İsotlar İş Merkezi önündeki ayağın yıkımına da başlandığına söyledi. Gülşen, "Bunlar da bitince Doğu ve Batı yönündeki 4 ayak da yıkılmış olacak. Burada planlanan Celal Bayar Köprülü Kavşağı'nın "yonca yaprak" haline dönüştürülmesidir. Yonca yaprağının oluşmasıyla Celal Bayar Köprülü Kavşağı ve D-400 üzerindeki trafik akışı çok daha seri ve düzenli hale gelecek" dedi.

Yeni kavşak sisteminde sinyalizasyona ihtiyaç duyulmayacağını belirten Gülşen, yıkım çalışmalarını, şehir içi trafik akışında fazla problem oluşturmaması için metro inşaatıyla paralel yürütmek durumunda kaldıklarını söyledi. Gülşen, "Malum metro güzergahımız da İstikbal İstasyonu'ndan Döşeme Mahallesi'ni müteakip İstiklal İstasyonu'na geliyor, D-400'ü alttan geçiyor. Seyhan Belediyesi önündeki raylı sistem güzergahımızdaki inşaat faaliyetlerimizin de denk bir tarihte Celal Bayar Köprülü Kavşağı tadilat projesine başladık ki, D-400 üzerindeki metro faaliyetleri ve Celal Bayar Köprülü Kavşağının faaliyetlerini denkleştirelim, trafık akışını mükerrer şekilde olumsuz etkilemeyelim diye düşündük" diye konuştu.

Metroya paralel Celal Bayar Köprülü Kavşağı'nın tadilatının da yürütüldüğünü, bu tadilatı için de yükleniciye 6 aylık bir süre verdiklerini söyleyen Gülşen, şunları kaydetti:

"Bir aylık süresi geçti, 5 aylık süre içinde de yüklenici firma Celal Bayar Köprülü Kavşağı'nın tadilatını tamamlayacak. Celal Bayar Köprülü Kavşağı bağlantı kolları üzerindeki zemin iyileştirme, kazık çalışmalarımıza da başladık. Hazır çelik kalıplarla gerekli kalıp imalatları tamamlanacak ve beton dökümleri de gerçekleştirilerek ve yonca yaprağı tesis edilecek. Böylece Ceyhan istikametinden Mersin yönüne giden bir araç şehir merkezine dönmek istediğinde kolları kullanarak aşağıya dönecek. Mersin'den Ceyhan yönüne harekette de aynı durum söz konusu olacak."

En Çok Aranan Haberler