HABER

Aile hekimliğinden sonra aile imamlığı

Adana müftülüğü, aile imamlığı uygulamasını başlattı.

Aile hekimliğinden sonra aile imamlığı

Adana Müftülüğü, din görevlilerinin ev ev gezip, vatandaşların sorunlarıyla ilgilenme, kötü alışkanlıklardan vazgeçirme konusunda görüşmeler yapma gibi etkinliklerde bulunmak üzere 'Aile İmamlığı' uygulaması başlattı.

Aile İmamlığı ile ilgili uygulama, İl Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı, 'Aile İmamlığı Projesi'nin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarını gidermeye çalışan, onlarla ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak açısından önemli olduğunu söyledi. Bu çerçevede Aile İmamlığı uygulamasıyla, din görevlilerinin sadece cemaatle değil, görev yaptıkları camilerin çevresinde oturan insanlarla da ilgilendiğini kaydeden Canbolat, şöyle dedi:

"Aile İmamlığı çerçevesinde din görevlileri, ev ev dolayıp, vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeli. Arkadaşlarımız mahallede fakir varsa tespit etmeli, hasta varsa ziyaret edilmeli, cenaze varsa taziye ile ilgili görevler yerine getirilmeli. Kuran-ı Kerim okunmalı. Camiye gelmeye teşvik etmeli. Sırf camiye gelenlerle yetinip, cami dışındakileri ihmal edemeyiz."

Canbolat, İlçe müftüsü, vaiz, mahalle imamı ve cami dernek başkanından oluşan heyetin, aileleri evlerinde ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerde dini konuların yanı sıra alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların zararlarına karşı da bilgi verildiğini sözlerine ekledi.

Bu çerçevede, Adana'da, Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir, kadın vaiz Sümeyra Budak, mahalle imamı ve cami dernek başkanından oluşan heyetin, haftanın belirli günlerinde evleri ziyaret ettiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Şerife ve Mustafa Kaçar çiftinin evine konuk olduklarını bildiren İlçe Müftüsü Murat Demir, Aile imamlığı Projesi'nin 2 yıl önce Türkiye'de ilk defa Adana'da başlatıldığını söyledi. Demir, "Bu konuda çalışmalarımız, ziyaretlerimiz devam ediyor. Proje kapsamında çalınmadık kapı bırakmayacağız. Amacımız her vatandaşı evinde ziyaret edip birebir görüşmek, dini birtakım meseleleri müzakere etmek. Varsa bir sorunları bunları oturup birlikte çözmek. Uyuşturucu, sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelere karşı da aileleri uyarmak. Uyuşturucuya bulaşan gençler çok zor kurtuluyor. Kimi intihar ediyor, kimi hastanelere düşüyor, kimi işe yaramaz hale geliyor. Bu illetle hep beraber mücadele edeceğiz" diye konuştu.

DHA

En Çok Aranan Haberler