Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Kadına yönelik şiddete de sıfır tolerans, çocuğa yönelik şiddete de sıfır tolerans" dedi.
Avrupa Konseyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile Ankara Marriott Oteli'nde düzenlenen "Çocuğa Karşı Şiddetle Mücadele" konulu konferansa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Çocuk Hakları Tematik Koordinatörü Anica Djamic, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi Marta Santos Pais, Norveç Çocuk, Eşitlik ve Sosyal İçerme Bakanı Ahmad Ghanizadeh ile davetliler katıldı.
Konferansta konuşan Bakan Şahin, "Kadına yönelik şiddete de sıfır tolerans, çocuğa yönelik şiddete de sıfır tolerans diyoruz. Çünkü şiddete bir insan hakkı ve halk sağlığı ihlali olarak görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin aile içi şiddete ilişkin geçen yıl imzalanan uluslararası İstanbul Anlaşması'nı ilk imzalayan ülkelerden olmanın onurunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Diğer Avrupa Birliği ülkelerinin de bu anlaşmayı imzalamasını bekliyoruz. Avrupa'da yaşanan ekonomik krizden dolayı İstanbul Anlaşması'nın mali külfet getirdiği ve bundan dolayı yaşanan gecikmeden üzüntü duyuyoruz. Hiçbir krizin yaşamdan daha önemli olmadığını düşünüyoruz. O yüzden bu anlaşmayı imzaladık" ifadelerini kullandı.
Şahin, koruyucu ve önleyici tedbirleri hayata geçirme, cezalandırma sistemini ortaya koyma, destek mekanizmalarını güçlendirmeyi çok önemsediklerine dikkat çekerek, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında devletin baktığı çocuk sayısının 14 bin olduğunu bildirdi. Şahin, "Eğer yoksulluktan dolayı anne-baba çocuğunu bize bırakıyorsa 'biz o mali desteği çocuklara verelim' dedik ve 8 bin çocuğu anne ve babasına verdiğimiz mali destekle ailelerinin yanına gönderdik. Bu politikamıza da aynen devam ediyoruz" dedi.
36 bin çocuğa mali destek verdiklerini ifade eden Şahin, "Özellikle verilen ekonomik destekle beraber birçok koruyucu ve önleyici tedbir hayata geçirdik. 14 bin çocuğun ne şekilde hayata hazırlandığı konusunda, 2014 yılının sonunda kurumsal olarak baktığımız çocukların hepsini sevgi evleri ve çocuk evleri modellerine geçirerek, diğer toplu baktığımız yerleri tamamen kapatmayı hedefliyoruz. Çünkü çocukların aile içerisinde yetişmesini çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Şahin, koruyucu ve önleyici tedbirlerin önemine dikkat çeken Şahin, TÜBİTAK ile Çocuk Erken Tanı ve Uyarı Sistemi (ÇETUS) üzerinde çalıştıklarını ve proje tamamlandığında çocukların daha yakından takip edileceğini açıklayarak, "Mağdurun ve failin kendi içerisinde yaşına ve cinsiyetine göre ayrıldığı, bir arada kalmaması gereken grupların bir arada kalmayacağı yeni bir sistemi hayata geçirerek yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz