YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu:

Kayseri’de Siyaset Akademisine konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Siyasette bir...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu:

Kayseri’de Siyaset Akademisine konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Siyasette bir zaaf oluşturmak isteyenler 1960 darbesini yaptılar ve siyaseti zaafa düşürüp, güçsüz hale getirdiler. 1971 muhtırasında siyaset güçsüzdü ve 1971 muhtırası gerçekleşti. Siyaset 1970-1980 arası güçsüzdü ve bu yüzden Türkiye sıkıntıya girdi. Ancak 1983-1987 arası siyaset güçlendi ve Türkiye büyüdü” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Her meselenin kendine ait bir kuvvet aradığı gibi, siyaset de kendine ait bir kuvvet arar. Siyasetin kuvveti bilgidir. Ancak bilgi siyaseti güçlü hale getirir. Donanımlı, bilgili insan siyaseti güçlü bir hale getirebilir. Türkiye’de siyasetin güçlü olması ülkenin, milletin ve o ülkenin en önemli kurumlarından biri olan devletin güçlü olması gerekir. Ama siyaset güçlü değilse, millet güçlü değildir. Siyaset 1950 - 1960 arası güçlüydü ki, Türkiye serpildi, gelişti ama siyasette bir zaaf oluşturmak isteyenler 1960 darbesini yaptılar ve siyaseti zaafa düşürüp, güçsüz hale getirdiler. 1971 muhtırasında siyaset güçsüzdü ve 1971 muhtırası gerçekleşti. Siyaset 1970 - 1980 arası güçsüzdü ve bu yüzden Türkiye sıkıntıya girdi. Ancak 1983 - 1987 arası siyaset güçlendi ve Türkiye büyüdü. Bu dönemlerde Türkiye’de ekonomik, siyasi gelişmeler oldu. Ama ne zaman 1961 zaafiyete düştü, yine bir takım güçler devreye girdi ve siyasetin zaafını iyi yönettiler, hem de çok iyi yönettiler. 1990 - 2000 yılları arası Türkiye’de koalisyon vardı. Ekonomik krizler, terörle olan mücadele siyaseti birçok şeyle uğraştırdı ve siyaseti yine güçsüz düşürdü” diye konuştu.

AK Parti'nin 2002 yılından bu yana sadece Türkiye’yi idare etmediğini söyleyen Soylu, “Türkiye’de siyasetin güçlenmesi ve siyasetin kurumsal işleyişinin sürdürülebilirliğini ortaya koymak için de, bambaşka araçlarla onu donatmaya çalışıyor. Siyaset akademisi de bunlardan biri. Öykünen siyasi partiler var. Bu kötü bir şey değil. Öykünen ve örnek alan üniversiteler var. Siyaset okulları açan ve siyaset akademileri açan, bu da güzel bir şeydir. Yani burada ortaya çıkarılan ürün, siyaset merkezinin güçlendirilmesine yönelik ortaya çıkarılan ürün doğru bir ürün ve bu ürün, başka türlü organizasyonlar tarafından da örnek alınıyor. 13. dönemine kadar yaklaşık 48 bin mezun vermiş. Bu dönemde Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 300 mezun veriyor. Öyle bir kurum ki, sürdürebilirliği var. İşte biz bunu bitiriyoruz ve tekrar 14. dönem siyaset akademisini açıyoruz. 30’un üzerinde bölgenin siyaset akademisi yapmak için müracaatı var ve 20-30 Şubat tarihleri itibariyle siyaset akademilerini Türkiye’nin her noktasında tekrar başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler