Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silivri'de Ergenekon Davası'nın görüldüğü mahkemeye yönelik baskıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı, Silivri'de mahkemenin önünü adeta savaş alanına çevirmeye çalıştı. Nerede marjinal örgüt varsa, nerede karanlık örgüt varsa CHP onun arkasına takılıyor" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın sesinin, soğuk algınlığı nedeniyle sesinin kötü olduğu dikkatlerden kaçmadı. Konuşmasının bir bölümünde dün Silivri'de görülen Ergenekon Davası sırasında çıkan olayları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bakın dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı, Silivri'de mahkemenin önünü adeta savaş alanına çevirmeye çalıştı. Nerede marjinal örgüt varsa, nerede karanlık örgüt varsa CHP onun arkasına takılıyor" dedi.
CHP'nin peşine takıldığı marjinal gruplar arasında terör örgütlerinin de bulunduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kendileri politika üretemiyor başkalarının kuyruğunda, başkalarının katarında durumu idare ediyor. Diyarbakır'a gidemeyen, Hakkari'ye gidip Türk bayrağı dalgalandıramayan CHP; Şam ve Silivir'nin kapısından hiç ayrılmıyor" diye konuştu.
CHP milletvekillerinin Silivri'deki tavrını da eleştiren Erdoğan şöyle konuştu:
"Dün içeride duruşma devam ederken, dışarıda CHP milletvekillerinin tahrikleriyle ortaya çıkan saldırılar CHP'nin yargıya, adalete ne ölçüde saygısı olduğunu da ortaya koymuştur. Malum milletvekilleri salonun içerisinde oturmaları yerde değil, kendileriyle ilgisi, alakası olmayan avukatların oturduğu yerde oturmak gibi bir şeye cüret etmeye kalktılar. Düşünebiliyor musunuz, bunlar milletvekili. Bun nasıl milletvekilliği? Milletin vekaletinden anarşi çıkarmak, terör estirmek, hele hele yargının olduğu o fiziki mekanları terörize etmek gibi bir yetki asla yoktur. Ama bunlar bunu yaptılar."
"BAĞIMSIZ YARGIYA YÖNELİK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"
Başbakan Erdoğan, mahkemelere yönelik yapılan baskılara karşı Anayasa'nın amil hükümlerinin belli olduğunu söyleyerek, CHP'nin Silivri'de mahkemeye yaptığı baskının ise Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu kaydetti. Yargıya yönelik bu baskıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
Anayasanın amil hükümleri ortadadır. Türk Ceza Kanunu'nun amil hükümleri ortadadır. Öyle zannediyorum ki bu konuda da yargı zaten gereğini yapacaktır. Ve bize de ne düşüyorsa, ondan sonra biz de gereğini yaparız. Çünkü bunlar aynı şeyleri parlamento içinde de yapıyorlar. Bunlar için yasama, yürütme, yargı bunlar için bu ülkede böyle bir şey zaten söz konusu değil. Her yerde bakıyorsunuz, aynılar, değişmediler.
Cumhuriyet tarihinde belki de ilk kez bağımsız bağımsız yargı duruşma sırasında saldırıya uğramıştır. Danıştay saldırısı ile yüksek yargıya saldıranların yargılandığı bir mahkeme bu sefer de CHP'liler tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Bağımsız yargıya yönelik bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı burada ifade ediyorum.
Güvenlik güçlerimiz ,yargının rahat çalışabilmesi, bağımsız, tarafsız şekilde tecelli edebilmesi için her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Çözüm sürecine karşı çıkan Silivri'de yargıya saldıran bir CHP'yi de tarih mutlaka kayıtları altında yargılamaya devam edecektir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz