ANKARA (İHA) - CHP'ye göre, hükümet, sosyal devletin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, sosyal adaletin sağlanması, tarımın geliştirilmesi, çiftçinin desteklenmesi ile 'hal ve gidiş'ten 3 alarak sınıfta kalırken, enflasyonla mücadelede iyi, IMF'ye teslimiyette ise pekiyi aldı.
CHP Genel Sekreter Yardımcısı İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu'nun yönetiminde, Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, MYK Üyesi Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, MYK Üyesi İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve PM Üyesi İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan CHP Ekonomi Bülteni'nin 76. sayısı yayınlandı. 10 bin basılan bültende, 20 aylık AK Parti Hükümeti'ne karne veren CHP ekonomi kurmaylarının notları da yer aldı.
Ekonomi alanındaki uygulamalarıyla 12 konuda sınıfta kalan hükümet, başta IMF'ye Teslimiyet olmak üzere 6 konuda ise 'Geçer' not aldı. CHP Ekonomi Masası'nın yaptığı değerlendirmeye göre, AK Parti Hükümeti, Yoksullukla Mücadele, Üretim Ekonomisinin Geliştirilmesi, Sabit Sermaye Yatırımlarının Artırılması, Kalkınmada Geri Kalmış Yörelerin Geliştirilmesi, Ekonomide İç Dengelerin Sağlanması, Doğal Kaynakların Korunması, Geliştirilmesi ile Neo Liberal Rant Ekonomisi Koşullarının Aşılması konularında 10 üzerinden 4 alarak sınıfta kaldı.
En yüksek notu 'IMF'ye Teslimiyet' politikasıyla alan AK Parti hükümeti, Sosyal Devletin Geliştirilmesi, İşsizliğin Azaltılması, Sosyal Adaletin Sağlanması, Tarımın Geliştirilmesi, Çiftçinin Desteklenmesi ile Hal ve Gidiş'ten 3 alarak sınıfta kaldı.
CHP'ye göre AK Parti'nin Ekonomi Karnesi şöyle:
"Sosyal Devletin Geliştirilmesi: 3
İşsizliğin Azaltılması: 3
Yoksullukla Mücadele: 4
Sosyal Adaletin Sağlanması 3
Neo Liberal Rant Ekonomisi Koşullarının Aşılması 4
Üretim Ekonomisinin Geliştirilmesi 4
Sabit Sermaye Yatırımlarının Artırılması: 4
Hızlı Sürdürülebilir Ekonomik Büyümenin Sağlanması: 5
Kalkınmada Geri Kalmış Yörelerin Gelşitirilmesi: 4
Enflasyonla Mücadele: 7
Ekonomide İç Dengenin Sağlanması: 4
Ekonomide Dış Dengenin Sağlanması: 5
İhracatın Geliştirilmesi: 7
Tarımın Geliştirilmesi, Çiftçinin Desteklenmesi: 3
Doğal Kaynakların Korunması Ve Geliştirilmesi: 4
Rekabetçi Ve Örgütlü Piyasa Koşullarının Yaratılması: 5
Hal Ve Gidiş: 3
IMF'ye Teslimiyet: 9".