YURTHABER

Düzce
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz Okulları Gezdi

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, 1999 yılında yaşanan depremlerde Düzce’de hasar gören okullar ve...

Ak Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz Okulları Gezdi

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, 1999 yılında yaşanan depremlerde Düzce’de hasar gören okullar ve İl Özel İdaresi tarafından bu yıl yaz aylarında bakım ve onarıma giren Musababa İlköğretim Okulu ve Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okullarında incelemelerde bulundu.

Okulların deprem sonrasında ki hali sonucunda büyük sıkıntıların olmasının ardından il özel idaresi tarafından bu iki okul bakım ve onarıma alındı. Okulun güçlendirmesinde geçmişte yapılan imalat hataları nedeniyle çalışmaların durduğunu dile getiren Korkmaz, bu iki okulunda 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetişmeyeceğini dile getirdi ve “Yetişir dersek, hayalcilik olur” dedi.

Korkmaz’a inceleme gezisinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel ve Düzce Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Denetim Bölümü Daire başkanı ve öğretim üyeleri de eşlik etti. Korkmaz ve beraberindeki heyet binanın güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Yaptıkları incelmelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili İbrahim Korkmaz, mevcut binanın ilk imalatında işçilik hataları olduğunu projenin yeniden revize edilerek güçlendirme çalışmaları yapılacağını söyledi.

Korkmaz, “Musababa ve Doğanlı Eşref Taşhan ilköğretim okullarının depremde hasar gördüğünü biliyoruz. Bu binalarımız orta hasarlı olarak güçlendirilecek. Yapılan proje sonucu imalata başlanmış. Bizde sonucu yerinde görelim istedik. Ancak imalat esnasında bazı sıkıntılar ortaya çıkmış. O nedenle özel idareden görevli arkadaşlarımız çalışmaları durdurmuşlar. Proje aynı zamanda üniversiteden akademisyen arkadaşlarımıza da gönderilmiş onlarda incelemiş ve bir dizi aksaklık olduğunu görmüşler. İmalatta bazı sıkıntılar var. Görünen o ki bu işlerin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Mevcut proje üzerinden hareket edilerek güçlendirme projesi hazırlanıyor. Siz imalatı esnasında ne kadar uyulup ne kadar uyulmadığını bilemiyorsunuz. Mevcut bir güçlendirme projesi yaparken ilk imalatı işçilik hataları yapıldığı görüyorsunuz. Böyle durumlarda yapılması gereken projeyi yeniden revize etmek. Bu bina depremde hasar görmüş ancak güçlendirilmeyecek durumda değil. Bu binanın bir sürü artıları var. İmalatındaki problemleri hariç olmak üzere binanın depreme dayanma konusunda avantajları var. Bu avantajları kullanarak binayı güçlendireceğiz. Geçmişten tecrübem var. Düzce’de birçok binanın güçlendirmesini yapmıştım. İnşaat mühendisi ve akademisyen arkadaşlarımız da incelemelerini yapıyor. Aynı görüşteyiz. Güçlendirilecek ancak proje yeniden revize edilecek. Bu hali ile devam etmesi mümkün değil kısa sürede revize edilecek” dedi.

Bu yıl 2 okula da öğrenci almanın mümkün olmayacağını dile getiren Korkmaz, “Bu yıl öğrenci alamayız. Onu söylersek hayalcilik olur. Ciddi bir şekilde yapalım. Sağlam bir bina olsun çocuklarımız içinde güvende otursunlar. Çok güvenli bir bina olur. Bunda hiçbir sıkıntı yok. İşimizi tekrar gözden geçirip daha sağlam yapmamız gerekiyor. Geçmişten gelen sıkıntılar var onu çözmeliyiz” şeklinde konuştu.

Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulunda da incelemelerde bulunan Korkmaz, bu okulunda aynı derecede sıkıntıda olduğunu dile getirerek önemli çalışmaların yapılması gerektiğini ve raporların iyi incelenmesi gerektiğini belirtti.

Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretim gören yaklaşık 600 öğrenci bu yıl Üçköprü İlköğretim Okulu ve Osman Gazi İlköğretim Okullarına nakil edildi ve eğitim öğretimleri o okullarda sağlanılması kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler