YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Önünde 'özel' Protesto

Adana'da 'Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği' kapsamında şuanda rehabilatasyon merkezlerine devam eden yaklaşık 70 bin öğrencinin,...

Ak Parti Önünde 'özel' Protesto

Adana'da 'Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği' kapsamında şuanda rehabilatasyon merkezlerine devam eden yaklaşık 70 bin öğrencinin, zorunlu örgün eğitim kurumlarına devam edemediği gerekçesiyle rehabilitasyon merkezleri ile ilişkilerinin kesilmesi protesto edildi.

Ziyapaşa Mahallesi'nin Cevdet Yurdakul ile Gazipaşa Caddesi'nin kesişme noktasında yer alan AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde bir araya gelen öğrenci velileri, 'Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemelere tepki gösterdi. 'Eğitim Hakkımız Engellenemez' şeklinde sloganlar atan veliler, söz konusu eyleme engelli çocukları ile birlikte katıldı. Engelli çocuklar, üzerinde; 'Özel Eğitim Hakkımız Engellenemez', 'Yaşam Hakkımız Yok Mu?', 'Engellenmedikçe Engelleri Aşarız' ifadesinin bulunduğu dövizler de taşıdı.

"YÖNETMELİK ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİM DIŞINA İTİYOR"

Burada öğrenci velileri ve özel eğitim kurumları adına açıklamalarda bulunan Türkiye Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Sekreteri Meliha Kocamanoğlu, 'Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 29/g maddesi ile birlikte; şu anda rehabilitasyon merkezlerine devam eden yaklaşık 70 bin öğrencinin, zorunlu örgün öğretim kurumlarına devam edemediği gerekçesiyle rehabilitasyon merkezlerinden ilişkileri kesildiğine dikkat çekti. Kocamanoğlu, "Ne acıdır ki, bu öğrenciler kurumlardan ayrılmak istemiyor, bizler ayıramıyoruz. Ama çıkarılan bu yönetmelik çocuklarımızı eğitim dışına itiyor. Bu konudaki sorunu Sayın Bakandan başkası çözemez diye düşünüyorum" dedi.

"YORUM HATASINA YER VEREN YÖNETMELİK KURUMLARI KAOSA SOKTU"

Söz konusu yönetmeliğin Türkiye genelindeki bin 700 kurumu adeta yangına sürüklediğini öne süren Kocamanoğlu, "Bu kurumlardan eğitim alan yaklaşık 70 bin engelli birey, eğitim dışına itilmiştir. Nedeni ise; bu 70 bin engelli bireyin rehabilitasyon merkezlerine gelerek destek eğitimi almalarına rağmen, zorunlu eğitim kapsamındaki okul ve kurumlara gitmemeleri imiş. Soruyoruz; zorunlu olmayan destek eğitim hizmetine (rehabilitasyon merkezleri) öğrenci geliyor, ancak devletin verdiği eğitime gitmiyorsa, bunun suçu zorunlu eğitimi sağlayacak devlet kurumlarında değil mi? Burada dikkat çekmek istediğimiz bir husus bu öğrencilerin rehabilitasyon merkezlerinde okul saatleri dışında eğitime alınıyor olmasıdır. Belirtilen konu dışında pek çok yorum hatasına yer verecek düzenlemeleri içeren yönetmelik, tüm kurumları kaos içine soktu" ifadesini kullandı.

"YÖNETMELİĞİN AKSAYAN YÖNLERİ REVİZE EDİLMELİ"

Bugün karşı karşıya kalınan sorun ve sıkıntıların, 'Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin hazırlık safhasında sivil toplum kuruluşlarından gizlendiğini iddia eden Meliha Kocamanoğlu, beklentilerinin de yönetmenliğin aksayan yönlerinin revize edilmesi olduğunu, bu konuda da gerekli adımın atılabilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in talimatının yeterli olduğunu dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından grup, bir süre daha slogan attıktan sonra eylemini olaysız bir şekilde tamamladı. Eyleme katılan aileler, engelli çocukları ve özel eğitim kurumları temsilcileri ile birlikte AK Parti Adana İl Başkanlığı Hizmet Binası'na çıkarak, burada yetkililer ile görüşüp, sorun ve sıkıntılarını dile getirdi, çözüm yolunda somut adımların atılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler