HABER

AK Parti'de tüzük değişti: Genel başkan vekilliği kabul edildi

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Ankara'da AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi düzenlendi. Kongrede partinin tüzüğüyle ilgili büyük bir değişiklik yaşandı. Kongrede tüzük değişikliğine gidildi ve Genel başkan vekilliği de yapılan değişiklik sonrası kongrede kabul edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, CNN Türk kongre özel yayınında 'Genel Başkan Vekilliği Binali Yıldırım için getirildi. Yıldırım'dan sonra bu makam kaldırabilir' dedi.

Tüzük değişikliği komisyonu raporu, 3. Olağanüstü Büyük Kongre’de divan başkanlığına sunuldu. Rapor, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin tarafından okundu. Kongrede, tüzüğün 9 maddesinde değişikliğe gidildi.

AK Parti Tüzüğü'nde 77/A madde numaralı 'Genel Başkan Vekili' başlıklı yeni bir madde ihdas edildi. Madde şu ifadeleri içeriyor:

"Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda, genel başkan vekili MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder. Bu madde hükmü yan kuruluşlar ile genel merkez dışındaki teşkilat kademelerinde uygulanmaz." Partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralını esnetme konusunda MKYK’ya tam yetki verildi.

"KENDİSİNDEN SONRA GEREK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin 'Genel Başkan Vekilliği Binali Yıldırım için getirildi. Yıldırım'dan sonra bu makam kaldırabilir' dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımız Yıldırım'ın görevi devraldığı yıl içerisinde ülkemiz bir ömre bedel hadiseler yaşadı. Burada Yıldırım'ın takındığı tavır, tutum, siyaset anlayışı çok önemliydi. Başbakan 15 yıllık bakanlığı döneminde de halkımızın gönlünde yer edinmişti. Sayın Yıldırım'ın sahip olduğu bu manevi makamın siyasette de karşılığı olması gerektiği düşüncesiyle bu genel başkan vekilliği makamlığı kuruluyor. Kendisinden sonra da parti organlarında da konuşulur ama kendisinden sonra böyle bir makama kendisinden sonra gerek olacağını düşünmüyorum."

BİNALİ YILDIRIM'IN 364 GÜNLÜK 'GENEL BAŞKANLIK' DÖNEMİ

15 Temmuz darbe girişimi, OHAL ilanı, Yenikapı mitingi, Fırat Kalkanı Harekatı, 16 Nisan referandumu... Tüm bunlar yaşanırken Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı koltuğunda Binali Yıldırım vardı

Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı sürecinden itibaren adı AK Parti Genel Başkanlığı için geçen Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu'nun ardından bu göreve geldi. Davutoğlu'nun Başbakanlığında ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yaptı. Davutoğlu'nun ardından ise AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Genel Başkan olduğu 364 günde en önemli icraatlerından biri Mavi Marmara saldırısı ile kopan İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi oldu. 'Dostlukları artıracağız' sözü yeni dönemin önemli işaretlerindedi. Savunma alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Fırat Kalkanı Harekatı başarı ile sonuçlandırılırken terör örgütleri ile mücadele yaz-kış, içeride dışarıda devam etti. Bölgeye yatırımlar da devam etti. Sur'un yenilenmesi bu sürecin önemli noktalarındandı.

15 Temmuz'da yaşananların ne olduğuna dair ilk açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti. 15 Temmuz'un bir 'darbe girişimi' olduğunu duyurdu. Binali Yıldırım, esprili üslubu ile de dikkat çekti. Anlattığı fıkralar ve verdiği cevaplarla güldürdü. Kritik görüşmelerde muhalefet liderleri ile görüşmeleri de önemliydi. Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmelerinin sonucu referandum kararı oldu.

En Çok Aranan Haberler