AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından Ramazan ayı nedeniyle başlatılan mahalle ziyaretleri kapsamında Beydağı Mahallesi de ziyaret edilerek vatandaşlarla sohbet edildi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve partililerin katılımı ile Beydağı Mahallesi’nde bulunan Topal Mustafa Camii’nde teravih namazı kılındıktan sonra mahalleli ile toplantı yapıldı.
Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Tüfenkci, “Beydağı Mahallesi, Malatya’nın varoş diye nitelendirilen bölgelerinden birisi. Ancak bu bölgenin kentsel dönüşüm projesine tabi tutulması bölge için çok önemli bir gelişimdir. Hepimizin merakla beklediği, sizlerin de kafasında soru işareti bırakan ve konuyu istismar ederek bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir de muhalefet var. 18-19-20 Ağustos’ta beş etap halinde bu bölgenin ihalesi yapılacak ve en geç Ekim ayında da inşaata başlanılmış olacak. Biz bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Tabi bu inşaatların bir sene önce başlaması gerekiyordu. Ancak TOKİ’deki gecikmeden dolayı bu zamana kadar sarktı. Şunu da bilmenizi isterim ki milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve bizler bu işin bir an önce bitmesi noktasında büyük gayret gösterdiler” dedi.
TBMM’de yapılan yasal değişiklikler hakkında da bilgi veren Tüfenkçi şunları söyledi:
“TBMM çalışmalarına devam ediyor. Torba Yasa diye nitelendirilen ve birçok bakanlığı ilgilendiren kanun maddeleri görüşülüyor. Bu kanunlardan en önemlilerinden biri de TSK’nın İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinde yapılan değişiklikti. Bugüne kadar darbelere zemin hazırlayan veya yasal dayanak oluşturduğu iddia edilen bir maddeydi. Bunun değişimi noktasında AK Parti önemli bir irade gösterdi ve darbe anayasasındaki son temizlikleri de yaparak vesayet rejimin kalıntılarını anayasadan atmış oldu. İnşallah tüm siyasi partilerin desteği ile kabul edilir. Bugün Mısır’da yaşananları hepimiz görüyoruz. Aynı senaryo yaklaşık bir ay önce Türkiye’de oynanmak istendi.”
Tüfenkci, Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odası’nın (TMMOB) yetkileriyle ilgili yasa değişikliğine de değinerek, “Vatandaş ev yaptırdığında ilgili kurumda bunun vizesini aldıktan sonra bir de TMMOB’den vize alması gerekiyordu ve bunun da belli bir ücreti vardı. Yapılan değişiklik ile hem odadan vize alma hem de ücret zorunluluğu kalktı. Tabi TMMOB bir meslek örgütü olmasına rağmen bugüne kadar hep ideolojik bir duruş sergilemiş, mühendisleri sınıflara ayırmıştır” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz