Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, iletişim açısından fiber optik kablo sistemine ağırlık verdiklerini belirterek, “Dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar fiber döşedik.” dedi.
Türk Telekom, 'Dijital Dönüşüm' vizyonu çerçevesinde, Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da yatırımlarını sürdürüyor. Fiber yatırımlar hakkında bilgi veren Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, “Türkiye’ye 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptık. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz konsolide yatırım tutarı 254 milyon TL’ye ulaştı. Vizyonumuzu, Türkiye’yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak ve ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik.” dedi.
Türk Telekom’un Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, şirketin fiber vizyonu ve Bursa’daki yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bursa’da düzenlenen basın toplantısında hayatı kolaylaştıran teknolojileri ile 81 ildeki altyapı yatırımları ile ilgili bilgi veren Akarca, Türk Telekom’un 2 milyar dolarlık marka değeriyle bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan analizlerde, 4 yıldır üst üste Türkiye’nin en değerli markası seçildiğini belirtti. Akarca, şunları söyledi: “31 Mart 2013 itibarıyla 14 milyon sabit erişim hattı müşterimize ve 7.1 milyon geniş bant müşterimize 21 bin 500’ü aşkın çalışanımızla hizmet sunuyoruz. Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar TL’yi aşkın konsolide yatırım yaptık. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz konsolide yatırım tutarı 254 milyon TL’ye ulaştı.”
"7.1 MİLYON GENİŞBANT MÜŞTERİMİZ VAR"
Mehmet Ali Akarca, 2003 yılı sonunda Türkiye’yi genişbant internet deneyimi ile tanıştırdıklarını anlattı. Akarca, “Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiye’nin her noktasına ulaştırdık. 81 ilde, sayısı bin 600’ü aşkın Türk Telekom ofisi ve bayimizle hizmet veriyoruz. Bugün 7.1 milyon genişbant müşterimiz mevcut. Kişi başına aylık ortalama data kullanımına baktığımızda; 2005 yılında kişi başına ortalama kullanım oranı 2.1 GB seviyelerindeyken, bugün yaklaşık 16 kat artışla 32 GB’lara ulaştığını görüyoruz. 2005 yılında 30 Gbps olan yurt dışı çıkış kapasitemizi ise yaklaşık 55 kat artırarak 1.640 Gbps’e ulaştırdık. Müşterilerimizin yüzde 73’ü limitsiz paketlerimizi kullanıyor. Müşterilerimiz, her geçen gün artan hız ve kapasitelerle genişbant internet ayrıcalığını yaşıyor.”
"TÜRKİYE’YE, DÜNYANIN ÇEVRESİNİ 4 KEZ DOLAŞACAK KADAR FİBER DÖŞEDİK"
Hız anlayışının, günümüzün en önemli iletişim mecrası olan interneti daha da değerli kıldığını aktaran Akarca, genişbant internet hizmetiyle başlattıkları değişimi, fiber internet ile bir üst seviyeye taşımak hedefiyle 2012 başlarında 81 ilde fiber dönüşümünü başlattıklarını ifade etti. Kurumsal Müşteri Başkanı Akarca, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013’ün ilk 3 ayında Türkiye’deki fiber optik kablo uzunluğumuz yaklaşık 170 bin kilometreye ulaştı. Dünyadaki fiber optik altyapımızı da eklediğimizde, bu rakam 197 bin kilometreye ulaşıyor. Şu ana kadarki altyapı çalışmalarımızın ortalamasını hesapladığımızda, saatte yaklaşık 9 kilometre fiber döşediğimizi görüyoruz. Dünya çevresinin 40 bin kilometre olduğu düşünülürse, bu kablolar dünyanın çevresini dört defadan fazla dolaşabilecek uzunlukta. Yaklaşık 2.1 milyon haneyi fiber kapsamına aldık.”
AKŞAM7’DEN SABAH 7’YE MOBİLDE DAHİL ÜCRETSİZ
Mehmet Ali Akarca, 2013 yılı için ise toplam 2.2 milyar TL’lik bir yatırım planladıklarını belirterek, bölgesel yatırımların da devam edeceğini söyledi.
Spora da sponsorluklar ile destek olmaya devam edeceklerini anlatan Mehmet Ali Akarca, sabit ücret şikayetlerin iletilmesine ise şu cevabı verdi: “Sabit ücret dünyadaki tüm telekom firmaları tarafından uygulanan bir sistem. Bizim geliştirdiğimiz ve sadece Türkiye'ye has bir sistem değil. Bunda genel mantık erişim özellikle sabit hatlarda çok pahalı bir sistem. Binlerce kilometrelik bakır kablonun döşenmesi çok pahalı. Bu bize has bir şey değil ama biz akşam 7'den sabah 7'ye mobil ile de ücretsiz görüşme imkanı ile müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz.”
Deprem anında en sağlam iletişimin, Türk Telekom gibi altyapı sisteminden sağlandığını belirten Mehmet Ali Akarca, bunun da bir değerinin olmadığı ve aylık verilen sabit para ile bunun ölçülemeyeceğine değindi.
"TÜRKİYE'DEN ÇİN'E GİDİŞ GELİŞ ORANINDA FİBER ALTYAPIYA SAHİBİZ"
Türk Telekom Batı-2 Bölge Müdürü Ahmet Yanbay da Türk Telekom’un, Bursa’da toplam fiber altyapısının 5 bin kilometreyi aştığını belirtti. Ahmet Yanbay; Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova’yı da içine alan Batı-2 Bölge’de ise fiber altyapının 13 bin 600 kilometreyi aştığını söyledi. Yanbay, “Bursa’da 87 bin, Batı-2 Bölge’de ise 157 bini aşkın haneyi fiber kapsamına aldık.” şeklinde bilgi verdi.
Bölgedeki mevcut altyapı sistemi ile Türkiye ile Çin arasında gidiş dönüş mesafesinde altyapıya sahip olduklarını anlatan Yanbay, Bursa'da 664, bölgede de bin 387 kişiye istihdam sağladıklarını anlattı.
Sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerin anlatan Ahmet Yanbay, sahip olduğu potansiyel ile Bursa'yı, büyüme stratejilerinin temeline koyduklarını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz