İstanbul - Sinema dünyasından 29 konuk ile 29 ülkeden 91 filmin yer alacağı Akbank 4. Kısa Film Festivali, 3-13 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlere kapılarını ücretsiz açacak.
Festival kapsamında Türkiye, Arjantin, İtalya, Almanya, Hollanda, İsviçre, İskoçya, Polonya, Avustralya, İngiltere, Fas, ABD, İrlanda, Singapur, Avusturya, Fransa, İran, İzlanda, Ukrayna ve İspanya'dan oluşan örnekler, kısa film severlerle buluşacak.
Bask ve Endülüs kısa filmleri de İstanbul Cervantes Enstitüsünün katkılarıyla festivalde yer alacak.Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, Cannes, Locarno, Rotterdam,
Milano, Berlin, Sydney, Sundance Film Festivali gibi dünyanın saygın festivallerinden ödüller alan kısa filmler, "Uluslararası Bölüm"ün konuğu olacak.
Festivalin "Kısadan Uzuna" bölümü bu yıl, sinemaya kısa filmle başlayan ve uzun metraj filmlerle sinema serüvenine devam eden yönetmen Derviş Zaim ve Avusturyalı yönetmen Virgil Widrich'i ağırlayacak.
Sinemaseverler, bu yıl Coşkun Aral'a ayrılan "Belgesel Sinema" bölümünde, Aral'ın, "Bozkırın Gücü Kangal" ve "Pamir'den Van'a Özgürlüğün Nal Sesleri" isimli elgesellerini izleme imkanı bulacak.
Coşkun Aral, belgesellerinin yanı sıra belgesel yönetmenleri Nebil Özgentürk, Tolga Örnek, yol öykücüsü Tayfun Talipoğlu, belgesel yapımcısı Reha Arın'ın da katılacağı "Belgesel Sinema Üzerine" başlıklı söyleşide festivalin konuğu olacak.
"Canlandırma Kısalar" bölümünde, bu yıl festival komitesinin davet ettiği, dünya festivallerinde önemli ödüllere sahip İngiltere, İspanya, Hollanda, İrlanda, Amerika, Almanya, İsviçre, İskoçya, Avustralya ve Polonya'dan farklı türdeki 18 canlandırma kısa film örneğine yer verilecek.
"Özel Gösterim" bölümünde, yönetmen Murat Şeker'in kısa filmlerinden sonra çektiği ilk uzun metraj filmi "2 Süper Film Birden" gösterilecek.Festival boyunca Akbank Sanat'ta yapılacak atölye çalışmaları da festivale renk katacak.
Senarist ve yazar Ümit Ünal, "Senaryo" atölyesi ile sinema serüvenini ve bilgilerini senaryo yazarlığı ekseninde paylaşacak.Usta sanatçı Ayla Algan, "Oyuncu Koçluğu Üzerine" atölyesiyle bu alandaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşacak.Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Bölümü öğretim görevlisi Güven Çatak, "Atölye Machinima" atölyesi ile festivalde yer alacak.
Bu yıl ön elemeyi geçen 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi, "Festival Kısaları" bölümünde izleyici ile buluşacak.
Ücretsiz olacak etkinlikler, Akbank Sanat ve İstanbul Cervantes Enstitüsünde yapılacak.