YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdamar'ı 8 ayda 162 bin kişi ziyaret etti

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve burada bulunan Akdamar Kilisesi (Anıt Müze), yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olarak ön plana çıkıyor - Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ: - "Geçen yıllara göre bu yıl, adaya gelen yerli ve yabancı turist sayımızda fevkalade bir artış görülmekte. Geçen yıl adaya gelen yerli ve yabancı turist sayımız 157 binken, bu yıl 31 Ağustos itibarıyla 162 bin kişi adamızı ziyaret etti" - İranlı turist Bahar İbrahimi: - "Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini çok beğeniyoruz. Akdamar ve Van Gölü'nü her zaman geziyoruz"

MESUT VAROL - Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve burada bulunan Akdamar Kilisesi (Anıt Müze), kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olarak dikkati çekiyor.

Bölgede sağlanan huzur ortamının ardından son yıllarda turizm alanında hareketli bir dönem yaşayan Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası, özellikle inanç turizmi kapsamında ilgi görüyor.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye gelenler, Van Gölü'nün eşsiz maviliği ortasındaki ada ve üzerindeki kiliseyi ziyaret etmeden bölgeden ayrılmıyor.

Ziyaretçiler, Edremit ve Gevaş ilçelerindeki iskelelerden kalkan teknelerle yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından adaya ulaşıyor.

Bölgede "barış ve huzur adası" olarak da tanımlanan ada ve buradaki kiliseyi gezen ziyaretçiler, masmavi suyu ve temiz havasıyla Van Gölü'nün keyfini çıkarıyor.

- Akdamar Adası'na yoğun ilgi

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdamar Adası ve buradaki kilisenin kentin en önemli destinasyon merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

UNESCO dünya mirası geçici lisesinde yer alan adanın asil listeye alınması için çalışma yürüttüklerini anlatan Aktuğ, şöyle konuştu:

"Ortak yaşamın olduğu bir alan. Huzur ve barış adası dediğimiz, inançların çok rahatlıkla yaşandığı, insanların çok rahat ulaşabildiği bir mekan. Geçen yıllara göre bu yıl, adaya gelen yerli ve yabancı turist sayımızda fevkalade bir artış görülmekte. Geçen yıl adaya gelen yerli ve yabancı turist sayımız 157 binken, bu yıl 31 Ağustos itibarıyla 162 bin kişi adamızı ziyaret etti. Kalan dört ayı da ilave edersek bu rakam 200 binin üzerine çıkacak." dedi.

Turizm hareketliliğinin kentin imajını çok olumlu yönde etkilediğini belirten Aktuğ, şunları kaydetti:

"Turizmdeki bu artış, huzur ortamıyla ilişkili. Kentte eğer huzur ve güven varsa, turizm de en ön plana çıkar. İnsanlar gidecekleri yerle ilgili endişe taşırsa, kafalarında olumsuz bir imaj varsa, mümkün değil orayı tercih etmiyorlar. Hangi amaçla giderlerse gitsinler mutlaka o kentin güvenli olup olmadığına bakarlar. Şu an için otellerimizde yer yok. Ağustos ayı çok yoğun geçti. Eylül ayı sonuna kadar da rezervasyonlardan kaynaklı doluluk oranı yüzde 100. Kentte aşırı derecede bir yoğunluk yaşanıyor. Bu durum, kente çok olumlu yansıyor. Esnafı ve tüccarı fevkalade memnun ediyor."

- "Bölgede gözle görülür bir değişim var"

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer de Akdamar Adası'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Terör olaylarının sona ermesi ve huzur ortamının sağlanmasının bölgeye rağbeti arttırdığını ifade eden Sezer, "Bölgede gözle görülür bir değişim var. Bu değişim, bölgenin daha fazla güvenli olmasından kaynaklı. Son dönemlerde güvenlik anlamındaki başarılı adımlar bölgeye gelen turistleri de doğrudan etkiliyor. Akdamar Adası'nı ziyaret eden turistlerin ilçemizi de ziyaret etmesi esnafımızı memnun ediyor. İnşallah bu yoğunluk hep devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

İranlı turist Bahar İbrahimi de Türkiye'ye her gelişinde Akdamar'ı ziyaret ettiğini belirterek, "Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini çok beğeniyoruz. Akdamar ve Van Gölü'nü her zaman geziyoruz. Buranın insanları da çok misafirperver. Her yıl mutlaka Van'a geliyoruz." dedi.

İstanbul'dan 19 arkadaşıyla gelen Mustafa Öz de tarihi yapılarıyla Akdamar Adası'na hayran kaldıklarını vurgulayarak, "Burası gerçekten muhteşem bir yer. Herkesin gelip, burayı görmesini istiyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler