Akdeniz Belediyesi, kentin siluetini olumsuz biçimde etkileyen ve aynı zamanda can güvenliği açısından risk teşkil eden metruk binaların yıkımına devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, son olarak Mahmudiye Mahallesinde bulunan iki adet binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çevre ve görüntü kirliliği yaratan ve kent estetiğini bozan, bütün bunların yanı sıra can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan binaların yıkım çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Halk arasında ‘Metruk Bina’ olarak tabir edilen bu binalar, sosyal açıdan da büyük risk taşırken, çoğunlukla madde bağımlılarının ya da suça eğilimli grupların mesken tuttuğu yerler haline geliyor. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de bina sahipleri ve mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikâyetleri yasal çerçevede değerlendirerek yıkım çalışmalarını başlatıyor. Ekipler son olarak Mahmudiye Mahallesi 4812 Sokakta bulunan, yurttaşlar ve araçların güvenliği için tehlike yaratan yan yana iki adet virane hale gelmiş binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mahmudiye Mahalle Muhtarı Fahri Kuşçu’nun mahalle sakinleri adına talebi ve metruk binaların sahiplerinin yazılı başvurusu sonrasında harekete geçen ekipler, 4812 sokakta gerekli güvenlik tedbirlerini aldılar ve yolu geçici bir süre ile yaya ve araç trafiğine kapattılar. Alınan önlemlerin ardından çalışmaya başlayan iş makineleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından binaların yıkım işlemini kontrollü bir şekilde tamamladılar. Ortaya çıkan moloz yığını ise ayrı bir ekip tarafından alınarak bertaraf edildi. Uçucu madde bağımlısı kişilerin mesken edindiği bu metruk yapıların yıkım işlemlerinin gerçekleşmesinden dolayı rahat bir nefes aldıklarını ifade eden sokak sakinleri, Akdeniz Belediyesi yetkililerine de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ettiler.
Metruk binaların mahalle sakinlerinin huzurunu bozacak şekilde kullanılmasını kabul edilemez olduğunu dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, bu tür yapıların belediye ekiplerince tespitinin yapıldığını ifade etti. Yıkım işlemlerinin, gelen şikâyetler neticesinde ivedi bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Türk, “Ancak bu çalışmalarımızı yasal prosedürler çerçevesinde yapmamız gerekiyor. Bu nedenle yıkım işlemleri 3 Mayıs 1985 tarih ve 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili madde hükümleri ile yürürlükteki diğer yasa ve yönetmeliklere göre gerçekleştiriyoruz. Fen İşleri ekiplerimiz, son olarak Mahmudiye Mahallesinde bulunan 2 adet metruk binanın daha yıkımını tamamladı. Biz Akdeniz Belediyesi olarak çalışmalarımızın merkezine daima insanı koyuyoruz. İnsan yaşamını tehlikeye atacak en ufak bir şeye bile göz yummamız söz konusu değildir. Bu konuda belediye yetkililerimiz de özel bir hassasiyet gösteriyorlar. Sosyal açıdan risk oluşturan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, kent estetiğini ve siluetini bozan, mahalleliyi rahatsız eden bu tür virane ve metruk yapıların kent belleğinden temizlenmesi için çalışmalarımız devam edecek. Yurttaşlarımız, metruk yapılara ilişkin talep ve şikâyetlerini Fen İşleri Müdürlüğü’nün (238 7954) ve (238 7955) nolu telefonlarına yapabilirler” dedi.
Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz