Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) yeni bir faaliyet alanı daha açarak ürettiği organik reçellerden elde edeceği gelirler ile eğitime katkı sağlayacak.
AKEV Yöneticisi Haşmet Yılmaz, ilçede üretilen organik meyvelerin ekonomik değerlerinin daha da ön plana çıkması amacıyla reçel üretimine başladıklarını ifade ederek, ürettikleri reçellerde marka haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, dünyaca meşhur olan Ahlat bastonları gibi yaptıkları karadut ve kayısı reçellerinde de hedeflerinin bir marka haline gelmek olduğunu vurgulayarak, elde edilecek gelir ile üniversite okuyan Ahlatlı öğrencilere ise burs verileceğini söyledi. Yılmaz, ilçe halkının da vermiş olduğu destek ile çok iyi bir yol kat ettiklerini belirterek, “Üretimine başladığımız reçeller ile hem Ahlat’ta üretilen organik meyvelerin ekonomik değerlerinin daha fazla ön plana çıkmasını sağlayacağız hem de elde ettiğimiz gelir sayesinde üniversite okuyan ihtiyaç sahibi Ahlatlı öğrencilerimize katkı da bulunacağız. Reçel üretimi için şu an bizim için müsait olan kız öğrenci yurdu mutfağında çalışmalarımız devam ediyor. Yurt Müdiremiz Şahize Nalbant ve yurt aşçımız Zübeyde Cenkci tarafından, hijyenik bir ortamda tamamen doğal ve organik olan meyvelerin reçel üretimi büyük bir özen ve titizlikle yapılıyor” dedi.
Yılmaz, ilk etapta 500 kavanoz reçel üretimine başladıklarını ifade ederek, Ahlat halkının göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz