YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Akıl Oyunları Çocukların Eğitim Ve Kariyer Hayatını Başarılı Kılar’

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, çocukların akıl oyunları ile kendi...

‘Akıl Oyunları Çocukların Eğitim Ve Kariyer Hayatını Başarılı Kılar’

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, çocukların akıl oyunları ile kendi planlarını yapma ve uygulama imkanı bulacağını; böylece hem eğitim hem kariyer hayatında başarılı olacağını vurguladı.

Osman Metin, bu oyunlar ile çocukların edilgen değil etkin olacağını dile getirirken, şunları ifade etti:

"Akıl oyunları ile çocuk kendi planını kuruyor. Hatta kendini keşfediyor. Karakteri burada ortaya çıkıyor. Çünkü yönetici olan, karar veren ve yönlendiren kendisi. Sakin bir ortamda sabırla hamleleri beklemesi, dilediği bir davranışı yapması onun karakterini oluşturuyor. Bilhassa grup oyunları ayrı bir önem taşımaktadır. Bunu ne TV de nede bilgisayar ortamında yapması mümkün değildir. Çünkü orda yönetim başkalarının elinde. Dinle diyen, seyretmesini isteyen, düğmeye bastıran, komut veren onlar. Ama akıl oyunlarında çocuk kendisi müdahale ediyor. Kendisi karar veriyor."

Çocukların kendisini duyacağı, plan yapacağı, karar vereceği bir ortamda bırakmak gerektiğini belirten Metin, "Minikler, yendiğinde rakibini kırmadan, yenildiğinde küsmeden oynamalı. Problemlere çare ararken başarmanın mutluluğunu tatmalı. Etrafına umut dağıtmalı. Bütün bunlar hayal değil. Birkaç akıl oyunuyla mümkün. Çocuğu daha küçükken başarma duygusuna yönlendirmeliyiz. Büyüdüğünde de aynı yönde ilerleyecektir. Sorunlara karşı ayrı yerlerde çareler aramayı gören çocuk, bunu derslerinde de deneyecektir. Hatta günlük problemlerini kendisi halledecektir. Çünkü daha önce oyunda problemleri aştı ve başardı. “ dedi.

Ev ortamında planlanmış bir oyunun çocuğun etkin bir öğrenen olmasına katkı sunacağına temas eden Metin, ebeveynlere de şu uyarılarda bulundu:

“Eğer insanı mutlu edebilirseniz onu elde edersiniz. Devamlı TV izleyen, bilgisayar oynayan bir çocuğun duygusal yönden şiddete maruz kalmaması mümkün değil. Bu durumda çocuk kendini kötü hissetmekte, ayrıca suç işlemeye itilmektedir. Bu da onu yalnızlaştırmakta ve toplumu mahvetmektedir. Acilen önlem alınması gereken çok önemli bir sorundur. Bizler ivedilikle bu sorunu ne yapıp ne edip halletmeliyiz. Onları elde etmeliyiz. Gerekirse beraber oynayarak, beraber çalışarak. Yani onlar kendini kurtarana kadar doğru şekilde yardım etmeliyiz.

İnsanlık tarihinin tamamı akıl oyunlarıyla doludur. Bütün kullanılan aletler, makineler, yapılan sistemler, galip gelinen savaşlar… Bu kadar birikimin içinde biz çocuğumuzu şiddet sahnelerinin karşısına terk edemeyiz. Bilgisayar oyunlarına baktığınız zaman profesyonelce kurgulanmış görsel ve işitsel efektler görürsünüz. Daha sıkılmaya başlamadan efektler değiştirilir. Böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamadan saatlerce başından ayrılmazlar. Bu çocukların sınıf ortamına uyumlu olmasını bekleriz. İki ayrı dünyayı yaşayan çocuklar ise olayları tam anlamadan okulları bitiriyor. Birçok insan, olması gerektiği seviyede eğitim almıyor. Kapasitelerine uygun yerlere gelemiyorlar. Bundan dolayı çocuklara aldığımız hediyelere çok dikkat etmeliyiz. Rastgele alınan oyuncaklarla çocuğumuz ne kazanmakta, neyi başarmakta. Bunu iyi hesap edip, kendi elimizle onları hazırcılığa yalnızlığa itmeyelim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler