Kılıçaslan Eğitim Kurumlarına bağlı ilköğretim okullarında ders haline getirilen akıl oyunları, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders haline getirildi. Eğitim kurumu, akıl oyunları ile ilgili hazırladığı müfredat çalışmasını bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu’na sundu. Önümüzdeki yıl birçok devlet okulunda ve özel okulda ders olarak konulması planlanan akıl oyunlarının şimdide uygulamalı olarak kitabı çıkartılıyor.
Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim veren Akansu, İstikbal ve Yelkenoğlu Kolejleri Kayseri Park Alış Veriş Merkezi’nde akıl oyunları sergisini açtı. 3 gün açık kalacak sergide toplam 48 akıl oyunu tanıtılacak. Sergide kaplardan (küçük tahta parçası) yapılan stadyum, tren yolu ve köprüsü gibi yapıların minyatürleri de yer alacak.
Akıl oyunları sergisi hakkında bilgi veren Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, geleneksel hale gelen sergiyi bu yılda birkaç alış veriş merkezinde açacaklarını ve ilk olarak Kayseri Park’ta açtıklarını ifade etti. Köksal, akıl oyunlarının, ilköğretim okulundaki 6 ila 12 yaş arasındaki çocukların kendileri tarafından yaptığı ve uyguladığı mantık ile mantaliteye yönelik olarak, günlük hayatta sosyal sorunları çözmek ve matematiksel zekalarını geliştirme adına yapılan oyunlar olduğunu anlattı. Sergide 24 standın yer aldığını ve her stantta 3 öğrencinin görevli olduğu, 3 gün sürecek sergide farklı oyunların tanıtılacağını ve toplamda 48 oyunun yer alacağını belirtti.
Ali Köksal, akıl oyunları ile amaçlarının ezberci eğitimden ziyade çocukların hayatın içindeki sorunları kendi mantık ve muhakemeleri ile çözmeleri adına etkinlik olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Biz 3 yıldır akıl oyunlarını ders olarak eğitimini veriyoruz. 2 yıldır özel dersleri aldıktan sonra da öğrencilerimizle ilgili güzel gelişmeler şu oldu. Akıl oyunları sayesinde öğrencilerin derslere olan konsantreleri arttı. Boş oyunlarla değil yeni üretecekleri ve farklı güzellikleri ortaya koyacak oyunlarla meşgul oluyor. Evlerine de paket alarak götürüyor ve aileleri ile birlikte oynuyor. Çocuklarımız televizyon başında çok zaman harcıyor. Okulda boş zaman çok olabiliyor. O nedenle akıl oyunları öğrencilerin tamamen muhakemelerine faydalı, kendilerini geliştirebilecekleri oyun özelliği taşıyor. Kaldı ki, YGS sınavında bilgiye dayalı soru az çıktı. Tamamen muhakemeye yönelik sorular çıktı. Ki ilköğretim okulundan başlayarak lisedeki sınavlarını kolaylaştırma gibi akıl oyunlarının katkısı oluyor.”
Milli Eğitim Bakanlığı'nın akıl oyunlarını seçmeli ders olarak koyduğunu hatırlatan Köksal, “Yaptığımız çalışma ve müfredatla oyunların içeriği hakkında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına çalışmayı verdik. Aynı zamanda özel yayın evleri bu çalışmaların fotoğrafını çekerek önümüzdeki seçmeli ders olan akıl oyunları kitabını çıkartacak. Diğer okullarımızda bizde bu oyunların nasıl yapıldığını ve nasıl temin edildiğini öğrenmek için gelenler oldu. Ki oyunların nasıl oynandığı ve neler yapıldığını öğrendiler. Bu konuda okullarımızda gereken destek verilmektedir.” diye konuştu.
Köksal, akıl oyunlarının gerek devlet okullarında gerekse diğer özel okullarda seçmeli ders olmasını önemsediklerini belirterek, “Öğrencilerimiz için yararlı olan akıl oyunlarından sadece bizim öğrencilerimiz değil, Kayseri’nin Türkiye genelindeki bütün öğrencilerimizin yararlanmasını çok arzu ediyoruz.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz