Mutfak lavabosunun bir klozete göre çok daha fazla E.coli bakterisi içerdiğini biliyor muydunuz? İşte mutfağınızda farkında olmadığınız bakteri yuvaları ve bunların temizliği hakkında en detaylı bilgiler!
Aklımıza bile gelmezdi! Mutfakta temizlemeyi unuttuğunuz önemli noktalar
Evimizin en önemli kısmı şüphesiz ki mutfaktır. Yediğimiz, içtiğimiz, pişirdiğimiz yer olan bu bölgenin temiz olması sağlığımız için son derece değerli. Mutfağınıza dışarıdan baktığınızda oldukça temiz olduğunu görebilirsiniz ancak göremediğiniz birkaç de
Klozetten daha çok E.coli bakterisi içeriyor!
Mutfak lavabosunun sürekli nemli kalması bakteri üremesine neden olur. Öyle ki bu bakteriler bir klozette olana göre daha fazladır. Lavaboda sebze, meyve gibi gıdaları yıkıyoruz ve bu bakteriler ne yazık ki yiyeceklerimize bulaşıyor. Elbette her gün mutfak lavabonuzu temizliyorsunuzdur ancak bu kadar bakteri olduğunu bilmiyordunuz değil mi? Bu yüzden çok daha özenli temizlemek gerekiyor. Mesela temizlerken sirkeyi tercih edebilirsiniz.
Tahta saplı bıçaklara dikkat
Tahta saplı bıçakları makinede yıkadığınızda su çekeceklerdir ve bu sebeple sap kısımlarında bakteri üremesi gerçekleşecektir. Sadece bakteri üremekle kalmaz aynı zamanda makinede yıkanan bıçakların keskinliği azalır. Bu ihtimalleri ortadan kaldırmak için tahta saplı bıçakları elinizde yıkamalısınız.
Sık sık temas ettiğimiz fırın düğmeleri...
Neredeyse her gün dokunuyoruz fırın düğmesine. Sıklıkla temas ettiğimiz bu yerde tahminimizden çok daha fazla mikrop yaşıyor. Temiz bir mutfak için buraların her gün temizlenmesi şart sevgili okur.
Ne yazık ki onlar da birer mikrop yuvası
Naylon poşet yerine kullanacağımız bu alışveriş torbalarını sadece market, pazar alışverişlerinizde kullanmaya özen gösterin. Farkında değiliz ancak market torbaları da birer bakteri havuzu. İçinde taşıdığımız sebze, et suları torbalarda yapışıp kalıyor bu da bakteri üremesine neden oluyor. Alışveriş sonrası torbalarınızı ters çevirin ve deterjanlı su ile yıkayıp, durulayın.
Bir tehlike daha!
Bulaşık makinesinin yanlarındaki, kapaklarındaki lastikler her daim ıslak kalır. Sonuç olarak ortaya kötü koku, kir birikmesi ve bakteri üremesi çıkar. Her gün kullandığınız bulaşık makinesinin lastiklerini sirke yardımıyla haftada 2 kez fırçalayın. Sonrasında makineyi boş bir şekilde çalıştırın. Makine bittikten sonra kapağını açıp muhakkak havalandırın.