ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 2005 yılı ajandası ilginç bir mozaiği gözler önüne serdi. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün kutlandığı ajandada, hadis-i şeriflere ve Hz. Ömer'in sözlerine de yer verildi. Konfüçyüs'tan Pir Sultah Abdal'a, İmam Buhari'den Goethe'ye kadar geniş bir yelpazede filozofların ve halk ozanlarının sözleri de AK Parti ajandasını süsledi.
AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan 2005 yılı ajandasında 14 Şubat Sevgililer Günü unutulmadı. 14 Şubat tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun' sözlerine yer verildi. AK Parti, Sevgililer Günü'nün yanısıra Gazeteciler Günü, Tıp Bayramı, Dünya Tiyatrolar Günü, Babalar Günü, Anneler Günü gibi özel kutlamaları da unutmadı.
AK Parti ajandasının başlangıç bölümünde kısa bir yazı kaleme alan Başbakan Erdoğan, "Dostlarım, dün bitti. Bugün ne geçmişin karanlığına ağıtlar yakacağız, ne dünkü başarılarımıza destanlar yazacağız. Dostlarım dün bitti, geçti gitti, bugün yeni bir gündür. Aydınlık Türkiye için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için. Yeniden yollara düşme günüdür. Yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı.
Ajandada Hz. Muhammed'in 'Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz', 'Bildiği amel eden kişiye Allah bilmediği ilimlerin bilgisine varis kılar' ve 'Ya öğrenen ya öğreten, ya dinleyen yada seven ol. Bunların dışında bir beşincisi olma, helak olursun. Beşincisi ise ilme ve ilim ehline buğzetmendir' sözlerini içeren hadis-i şerifler de yer aldı. Hazreti Ömer'in 'Bir adamı övmek onu boğazlamaktır' sözü de ajandaya konuldu. AK Parti, Aşık Veysel'den Vıctor Hugo'ya, Konfüçyüs'tan Cenap Şahabettin'e, Voltaire'den Hermanne Hesse'e, İmam Buhari'den Mevlana'ya, Namık Kemal'dan Aşık Veysel'e kadar ünlü şair, filozof ve halk ozanlarının sözlerini de ajandada kullandı.
AK Parti ajandasını süsleyen ünlü düşünür, şair, yazar ve halk ozanlarının sözleri şunlar:
"Aşık Veysel'in 'Koyun kurt ile gezerdi. Fikir başka başka olmasa', Vıctor Hugo'nun 'Yükselme düşme kadar insanın başını döndürür', Cenap Şahabettin'in 'Menfaat sandalyeye benzer, başında taşırsan seni küçültür, ayağının altına alırsan seni yükseltir', Konfüçyüs'ün 'Yüksek bir mevkie sahip olamadığından dolayı telaşlanma. Asıl o mevkie layık olamayacağından dolayı endişe et' ve 'İyi bir hükümet yanında olanları mutlu eder, uzakta olanları kendine çeker', Voltaire'in 'İnsanların çıkardıkları yasalarla tabiat yasaları birbirine ne kadar yakın olurlarsa yaşamak da o kadar zevkli olur', Noksani'nin 'Yaptığın hatadan habersiz sanma, kara karıncayı gece gören var', Hermanne Hesse'in 'Birisi mutluluk ya da erdemiyle övünüyor, böbürleniyorsa, onra bunun ikisi de yok demektir', İmam Buhari'nin 'Bana göre, insanların öveni de kötüleyeni de aynı', Mevlana'nın 'Gece neye gebeyse onu doğurur', Namık Kemal'in 'Usanmaz kendini insan bilenler halka hizmetten', Şeyhulislam İbn-i Kemal'in 'Cah ile gelmez fazilet cahile', Yunus Emre'nin 'Dağlar nice yüksek ise yol onun üstesinden geçer', Aşık Veysel'in 'Dalar çiçek açar, Veysel dert açar', Shakespeare'in 'Hiçbir miras doğruluk kadar zengin değildir', Pir Sultan Abdal'ın 'Şu yalan dünyanın sonu hiç imiş, akşam gelüb konan sabah göç imiş', Karacaoğlan'ın 'İyi günde yaran, ahbap çok olur. Dar günümde dost bulunmaz nedendir', Dostoyevski'nin 'Korku yalan doğurur', Goethe'nin 'Hiç olmadığı halde kendiini hür sayanlar kadar kötü köle yoktur', Shakespeare'in 'Yüksektekiler alttakilerden daha az emniyettedirler', Tolstoy'un 'Haklı düşüncenin meyve vermemesi mümkün değildir' sözü." Ajandada sık sık Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine de yer verildi. Atatürk'ün 'Milli mücadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur' ve 'Benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır.'"