Farklı dillerden gelip dilimize yerleşmiş olan kelimeler dışında birçok birleşik türde kelime yazım hatasına neden olabilmektedir. Türkçe dilinde birden fazla kelime bir araya gelerek yeni anlamlarda ve farklı türde kelimeler üretebilir. Bu tür kelimelere birleşik türde kelimeler denir ve her birleşik türde kelime bitişik yazılamayabilir. Birleşik türde kelimelerin hangilerinin ayrı hangilerinin bitişik yazılacağı çeşitli durumlara ve kurallara bağlı olarak belirlenmiştir.
Türk Dil Kurumu’na göre (TDK’ye) akşamüzeri doğru yazılışı bitişik olmalıdır. Hem yayınlarında hem de resmî internet sitesinde akşamüzeri için akşamüstü tanımını yapan TDK çeşitli kurallar doğrultusunda bu kelimenin yazımının bitişik olmasının doğru olduğunu belirtmiştir.
Akşamüzeri TDK’nin (Türk Dil Kurumu’nun) resmî Türkçe Sözlük sayfasında ve yayınladığı sözlüklerde akşamüstü kelimesi ile eş anlamlı olarak tanımlanmıştır. Yazımı ise bitişik yazılması gereken birleşik türde kelimelerin kurallarına uygun olduğu için bitişik olarak doğru kabul edilmiştir.
Birleşik kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılmaları çeşitli kurallara göre belirlenmiştir. Bu kurallara göre akşamüzeri kelimesi de bitişik yazılmalıdır. Çünkü Türkçe yazım kurallarındaki şu kural bu kelimenin bitişik yazılması gerektiğinin ifadesidir:
Bu kurallara akşamüzeri kelimesi dışındaki diğer örnekler şunlardır:
Akşamüzeri yazımı bu kurala bağlı olarak bitişik yazılması gereken bir birleşik kelime türü olarak belirlenmiştir. Farklı şekilde yazımı yazım hatası olarak kabul edilir. Bu kelime akşam üzeri şeklinde ayrı olarak yazılamaz.