YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aksaray E-reçeteye Hızlı Girdi

1 Temmuz’da yürürlüğe giren e-reçete uygulamasından henüz 10 gün geçmesine rağmen Aksaray’da yüzde 60’ın üzerinde...

Aksaray E-reçeteye Hızlı Girdi

1 Temmuz’da yürürlüğe giren e-reçete uygulamasından henüz 10 gün geçmesine rağmen Aksaray’da yüzde 60’ın üzerinde e-reçete uygulaması yapılıyor. Uygulamadan hem eczacılar, hem de vatandaş memnuniyetlerini dile getiriyor.

E-reçeteden memnuniyetlerini dile getiren Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Hasan Büminhan Yavuz, eczacıların yanı sıra vatandaşın da e-reçeteden memnun olduğunu söyledi. E-reçetenin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çok güzel bir çalışması olduğuna değinen Başkan Yavuz, “Sosyal Güvenlik Kurumu ilk defa bir uygulamasında diretmeden bir şey yaptı. Son gün de olsa yönetmelikte bir gevşeklik bırakarak e-reçete uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı hastaneleri bu konuya tam hazır değildi. Onun için son gün ‘Sağlık Bakanlığı hastaneleri hazır olana kadar bu uygulamadan muaftır’ denildi. Bazı yerlerde de eğer sistem buna müsaade etmiyorsa e-reçete üretmeden de normal reçete kullanılabilir gibi bir esneklik sağlandı. Onun için de herhangi bir kriz yaşanmadan güzel bir şekilde e-reçeteye geçiş yapıldı. E-reçete yazabilen sağlık kuruluşları e-reçete yazıyor, yazamadıkları anda da hastaları mağdur etmeden normal reçetelerini yazıp gönderiyor. Öyle olunca da ne hastalar mağdur oluyor, ne de biz eczacılar mağdur oluyoruz. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gerek Sağlık Bakanlığı ile gerekse de Türk Eczacılar Birliği ile ortak aklı değerlendirerek bu sefer bu konuda diretmeden uygulamayı hayata geçirmesinden dolayı hepimiz memnunuz” diye konuştu.

YÜZDE 60 E-REÇETE UYGULANIYOR

Aksaray’da da e-reçete uygulamasının hızlı başladığını dile getiren Başkan Büminhan Yavuz, “Aksaray’da reçetelerin ortalama yüzde 50 ila 60’ı elektronik reçete şeklinde yazılıp bize geliyor. Bu Aksaray’da oldukça iyi bir rakam. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezlerinin karşısında, özel hastanelerin karşısındaki bulunan eczanelerde bu rakam çok daha fazla” dedi. Vatandaşın da e-reçeteye alışmaya başladığını sözlerine ekleyen Başkan Yavuz, “E-reçetede eczanede yaşanan en önemli sıkıntı TC kimlik numarası. E-reçete ile hastanın TC numarasının yanı sıra ilacı almaya gelen kişinin de TC kimlik numarasının olması zorunlu. Bu uygulamadaki en önemli değişiklik bu aslında. Daha önce de vardı ama bazen esneklik sağlanıyordu” şeklinde konuştu.

KAĞIT İSRAFI ÖNLENDİ

E-reçete uygulaması ile birlikte ciddi anlamda kağıt israfının da önüne geçildiğine önemle vurgu yapan Başkan Yavuz, “En önemli katkılarından birisi de biliyorsunuz bürokratik işlemlerin çokluğu ve beraberinde inanılmaz kağıt israfı. Eczanelerimizde inanılmaz derecede kağıt israfı yaşanıyordu. Her reçete için bir döküm alınıyordu. Bu uygulama ile birlikte çok ciddi kağıt tasarrufu sağlanıyor. Bu da ülkemiz açısından çok ciddi bir tasarruf. Ormanlarımızın korunması ve ağaçlarımızın korunması anlamına geliyor. Bu da geleceğimiz açısından çok ciddi bir katkı. Yeşil bir Türkiye için katkısı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler